Nu sneglen med hus på ryg vil vandre

24. august 2014

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CITTASLOWRÅDET, Svendborg

Så er den der igen – den internationale Cittaslowdag, hvor Cittaslowaktiviteter skal vise sig i Svendborg og det sydfynske.

Hvordan viser man, at en by er Cittaslow? Et begreb, der har en snegl som logo? Et dyr, der i Italien er lig med god mad, og som italienerne spiser med glæde, mens vi herhjemme nærer knap så varme følelser over for sneglen. Et begreb, hvor ordet ’slow’ indgår, som i Italien forbindes med livskvalitet, mens vi herhjemme forbinder ’slow’ med langsommelighed.

At Svendborg er Cittaslow, betyder dog ikke, at vi er langsomme – tværtimod. Det betyder, at vi vil kvalitet, og kvalitet tager tid! Cittaslow betyder respekt for borgernes sundhed og produktion af f.eks. god mad. Det betyder fascinerende kunsthåndværk og godt håndværk. Det betyder også, at torve, teatre, butikker, caféer, restauranter skal ånde af liv. Det betyder uspolerede landskaber, respekt for traditioner og glæden over en rolig tilværelse – og pyha!

De unge i storbyerne har for længst set fidusen ved slowbevægelsen. Slowliving er ’in’ flere steder. Flere virksomheder er også begyndt at bruge begrebet ’tid’ – som et kvalitetsstempel. Tag blot reklamen ’Klovborg-ost tager den tid, en Klovborg-ost skal tage’. Jo, vi ved alle sammen, at tid og kvalitet hænger sammen.

Og hvordan var det så lige, at Svendborg er Cittaslow. Ja – Kulinarisk Sydfyn er et strålende eksempel på begrebet. Her sælger de handlende deres kvalitetsprodukter. Produkter, som ganske vist ofte er dyrere end normalen, men til gengæld smager mere end dobbelt så godt. Og os – som besøger Kulinarisk Sydfyn – vi udøver slowliving.

Og så for at vende tilbage til den internationale Cittaslowdag, som i år er den 27. september.

Hvordan viser Cittaslow sig i 2014. Ja, der vil være tre aktiviteter:

En byvandring til Cittaslowbutikker i centrum af Svendborg.
Her tager vi en byvandring til Cittaslowbutikkerne i midtbyen. Butikker, der har kvalitet og gæstfrihed som omdrejningspunkt. Der vil være tid til at slå en sludder af og selvfølgelig shoppe, hvis man har lyst til det.

En bustur i ’Cittaslowland’
Vi hopper ind i en bus og kører rundt i Cittaslowland og besøger nogle af de Cittaslowproducenter, der er i oplandet.

Et besøg på Tårnborg
Vi besøger Villa Tårnborg og hører historien om stedet. Samtidig ser vi flot og spændende kunst på galleri DGV.

        

Tilmelding Cittaslowdagen den 27. september

–       en byvandring til Cittaslow-butikker i centrum af Svendborg

–       en bustur i ’Cittaslowland’

–       et besøg på Tårnborg

 

Tilmelding: www.cittaslow.svendborg.dk/tilmelding eller på mail cittaslow@svendborg.dk
(skriv, hvilket arrangement og tidspunkt og antal personer du ønsker at tilmelde).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php