Svendborg ligger helt i bund

3. september 2014

 

Svendborg skal arbejde endnu hårdere i at forbedre erhvervsklimaet. i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i kommunerne, er Svendborg gået fra placering som nummer 73 til nummer 84

 

– Jeg er selvfølgelig ærgerlig over vi ikke har kunnet fortsætte den gode fremgang vi opnåede sidste gang i Dansk Industri – DI’s – måling om erhvervsklimaet i kommunerne. 
Nu vil vi tage handsken op og vurdere hvilke yderligere tiltag der skal tages for at komme tilbage på rette spor, udtaler Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V), som ikke var helt tilfreds, da han fik resultatet af DI’s Danmarks bedste erhvervskommune-liste. Han kunne konstatere, at Svendborg var endt som nummer 84.

Politikere har et medansvar
En placering der er 10 pladser bedre end i 2012, men 11 pladser dårligere end placeringen i 2013, hvor Svendborg endte som nummer 73.

Borgmesteren lægger ikke skjul på, at han havde håbet på, at Svendborg Kommune var endt længere oppe på listen. Især fordi kommunen i samarbejde med erhvervslivet har arbejdet hårdt på at forbedre samarbejdet med erhvervslivet gennem de senere år. Det er også blevet belønnet. I kategorien ”information og dialog med kommunen” er Svendborg rykket frem med 27 pladser til nummer 41.

 

Læs mere om tidligere års placeringer

 

– De meldinger vi har fået fra erhvervsfolkene har været positive. Derfor ærgrer jeg mig over resultatet i DI-undersøgelsen. Vi har sat flere skibe i søen. Vi har etableret et godt samarbejde med erhvervslivet.  Vi har bl.a. gennem en stor besøgsrunde til en række af kommunernes virksomheder løbende spurgt til, hvor vi skal forbedre os. Erhvervskontakten har vist sin værdi og får stor ros af erhvervslivet, fordi de her har én indgang til kommunen.  De bliver vi også belønnet for i undersøgelsen, hvor vi er gået 28 pladser frem i kategorien ”kommunal sagsbehandling” til en plads som nummer 27. Og endelig er det mit indtryk, at vi har opnået en fælles forståelse af, at vi skal tale Svendborg og hele områdets goder op, og ikke alene fokusere på det negative, og det der ikke lykkedes. Vi har et fælles ansvar for fortsat at sætte fokus på det positive, siger Lars Erik Hornemann, der også erkender, at politikerne har et ansvar, siger Lars Erik Hornemann, og tilføjer:

– Som byråd har vi ikke været gode nok til at efterkomme de ønsker, som erhvervslivet har haft. Det er en opgave, som vi også må arbejde med – og som vi allerede har fokus på, tilføjer han.

Med resultatet fra DI-undersøgelsen er det borgmesterens opfattelse, at Svendborg Kommune sammen med erhvervslivet fortsat må og skal arbejde for at benhårdt for at forbedre forholdene for virksomhederne.

 

– Det er en kliche. Men den er stadig sand. Der er hele tiden plads til forbedringer. Det skal vi sammen med erhvervslivet fortsat arbejde på de kommende år. Således at vi i 2015 kan komme tilbage på rette spor, siger han, og glæder sig samtidig over, at Svendborg er placeret som nummer 16 i kategorien ”arbejdskraft” og nummer 39 i kategorien infrastruktur og transport, lyder det fra borgmesteren.

 

Drop DI´s krav
Byrådsmedlem fra Enhedslisten Jesper Kiel, mener, at man skal tage mere afslappet på DI´s undersøgelse, og at erhvervslivet bør bidrage noget mere.

– Jeg synes Svendborg Kommune skal droppe at løbe efter point i DI´s årlige popularitetsmåling. Den er grundlæggende latterlig skruet sammen. Selv om alle kommuner valgte at efterkomme DI´s krav, så ville der stadig være nogen som blev nummer 1 og nogen som blev nr 84 eller 98. Det giver jo ingen mening. Der er taget mange nye tiltag i kommunen for at sikre bedre service for erhvervslivet og måske burde erhvervslivet bidrage lidt mere, hvis de vil have kommunens skal gøre mere, udtaler Jesper Kiel fra Enhedslisten

Med placeringen som nummer 84 er Svendborg placeret som nummer ni af ti fynske kommuner. Bedste fynske kommune er Middelfart som nummer 11, mens de øvrige sydfynske kommuner Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø er placeret som nummer 71, 75 og 92. Den fynske hovedstad Odense er placeret som nummer 77. Det er tilbagegang på 20 pladser i forhold til 2013.

Download DI´S Erhvervsklimaundersøgelse her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php