Rødt trekløver melder klart nej til skattelettelser

4. september 2014

Der bliver ingen skattelettelser til næste år, hvis det står til oppositionens tre spydspidser: Arne Ebsen, Bo Hansen og Bruno Hansen.

 

Oppositionen i byrådet går til modangreb på Venstres forslag om skattelettelser i Svendborg Kommune.

 

De kommende budgetforhandlinger i Svendborg Kommune er allerede skudt i gang. Venstre ønsker skattelettelser for 0,1 procent og rundt regnet betyder det,  at der skal findes besparelser på omkring 8 mio. kroner andre steder. Det har fået oppositionen i byrådssalen op af stolen, og på et fællesmøde i dag mellem Socialdemokraterne, SF og Liste T i Svendborg, blev grupperne enige om, at melde et klart politisk budskab ud, som indeholder en fastholdelse af de økonomiske nøgletal – budgetoverskud på 100 mio. kr. og en kassebeholdning på mellem 80-100 mio. kr. samt plads til anlægsinvesteringer på min. 100 mio.
De tre partier ønsker endvidere uændret skatteopkrævning og en effektiviseringspulje på 0,35%

– Vi ønsker ikke at spille hasard med kommunens økonomi ved at love ufinansierede skattelettelser, konstaterer Bruno Hansen (SF) og bakker dermed op bag Bo Hansens udtalelser i Fyns Amts Avis den 3. september.

Også Arne Ebsen (T) støtter Socialdemokraternes krav, der skal give den fornødne tryghed for borgere og ansatte.

De tre grupper har ved dagens møde givet hinanden håndslag på at forhandle en fælles løsning på kommunens budgetudfordringer hjem, men alene på baggrund af de 3 nævnte krav.

– Det har været grundpiller i den genopretningspolitik, der har sikret Svendborg mod pludselige og hårde sparekrav, siger Bo Hansen (A) og fortsætter:  – Vi har i et stabilt samarbejde med de øvrige parti­er og lister i kommunalbestyrelsen formået at samle 28 ud af kommunalbestyrelsens medlem­mer bag de senere års budgetforlig, den linje vil vi gerne være med til at fortsætte.”

– Vi kan se, hvordan vores nabokommuner kæmper med voldsomme udfordringer, supplerer Arne Ebsen. – Den situation ønsker vi ikke, at Svendborg skal havne i, så nu gælder det om at stå fast i forhold til urealistiske ønskesedler, uanset om det handler om ufinansierede forøgelser af budgettet eller skattelettelser.

De tre grupper møder op til de kommende forhandlinger med ønsket om at de kommende års an­lægsbudget skal sikre de nødvendige udbygninger og renoveringer på skoleområdet og ”lukke de huller” som initiativerne i byen har skabt. 

– Vi føler os forpligtede overfor de projekter, der er sat i søen i vores regeringsperiode, siger Bruno Hansen og støttes af Bo Hansen: – Vi vil også gerne sikre de værdier, som er fundamentet for den stabile økonomiske udvikling, dvs. offentlige bygnin­ger og havnens fremtid.

– Endelig vil vi fortsætte arbejdet med den tidlige og forebyggende indsats på børne- og ungeom­rådet. Vi har i modsætning til en lang række kommuner formået at stabilisere udgifterne gennem målrettede initiativer, lyder det fra Arne Ebsen.

Det er nu op til Lars Erik Hornemann om han vil vedtage budgettet alene med sit blå flertal i byrådssalen.

Et svar til Rødt trekløver melder klart nej til skattelettelser

  1. Lars B. Jensen
    5. september 2014 at 10:12

    Den røde fløj glemmer vist at fortælle borgerne, at alt hvad de foretager sig er for lånte penge. En interessant detalje når regningen engang skal betales tilbage.
    Resultatet af et Rødt bystyre ses tydeligt i dag. 21 år ud af 25 med Rød borgmester – Kast ikke med sten, når eget hus er lavet af glas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php