Det var sjovere i de gode gamle dage

13. september 2014


 

Udviklingen i det frivillige arbejde gennem årene


AF VAGN HANSEN


Formand for Tåsinge Håndboldklub, Poul Erik Andersen, mindes med et smil de gode gamle dage, hvor 1. holdet spillede i Fynserien og var tæt på oprykning til Danmarkserien. Dengang havde klubben 230 medlemmer og alle hjemmekampe blev spillet om søndagen, hvor en typisk håndboldsøndag varede fra kl. 9.00 til 20.00. Der var mange tilskuere i hallen og der var liv og god stemning gennem hele dagen og hallen var ”ved at vælte”, når herrerne på 1. holdet betrådte gulvet og underholdt en times tid. Det var dengang, at klubben havde to herre-  og to damehold og en masse ungdomshold.

I 2014 kan en håndboldsøndag afvikles på 4 timer og klubben har nu 130 medlemmer. Der er trods alt en fremgang at spore blandt ungdomsmedlemmer. Der er et herreseriehold og ingen damehold.
På en typisk håndboldsøndag er der stort set kun forældre til ungdomsspillerne og nogle få nysgerrige i hallen. Man hører ’en en stille mumlen i krogene’.
– Der er sket en kæmpe forvandling gennem de seneste 25 år, siger formand Poul Erik Andersen. – Hallen ’koger ikke længere over’, når klubbens eneste seniorhold spiler deres kamp i serie 3.

De frivillige udebliver
Formand Poul Erik Andersen fortæller, at det er et stort problem at finde nye bestyrelsesmedlemmer og frivillige i det hele taget. Og der er sket en afmatning i sponsorerne. – Jeg har oplevet, at flere håndboldklubber er lukket, når den nuværende formand stopper sit virke – en meget kedelig udvikling, siger Poul Erik Andersen.  
Der er kommet en masse nye sportsgrene til som f.eks. cykling og løb og der er opstået et stort antal foreninger, som alle kæmper om de samme bestyrelsesmedlemmer. Det er også værd at bemærke, at der aldrig har boet så mange på Tåsinge som netop nu.

En fritidsordning
Poul Erik Andersen mener, at klubben ofte opleves som en fritidsordning, hvor forældre henter og bringer børnene uden at give en hånd med i det frivillige arbejde.
– Ofte, når man beder forældrene om hjælp, får man svaret, at klubben i stedet kan forhøje kontingentet med 100 kr. Det kan dog være svært at prissætte det frivillige arbejde og kontingentet ville uden dette være tårnhøjt. Samtidig skal man huske, at der også er mange enlige, der har børn blandt ungdomsspillerne – og de har ikke altid så mange penge, lyder det fra formanden. 

Det er et problem med den høje halleje for brug at Tåsingehallen. Tåsinge Håndboldklub har i et samarbejde med håndboldklubberne i Egense, Vester Skerninge, Thurø og Skårup igangsat drøftelser for at undgå prisstigninger på halleje og sagen har været til høring gennem DGI.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php