Brugen af vikarer stiger også i Svendborg

8. oktober 2014

 

Vikarbureauet JKS i Svendborg mærker et stigende forbrug af vikarer både på grund af fremdrift i erhvervslivet, men også på grund af fordelene ved vikarer

 

AF JENS SCHNABEL

 

Når en virksomhed oplever fremgang og en tykkere ordrebog, men er usikker på, hvor længe det varer ved, kan det være en fordel at benytte vikarer, fordi man undgår en fyringsrunde senere, hvis ordrebogen skrumper. Det har betydet stigende interesse for vikarbureauer som JKS, der også har en afdeling i Svendborg. – Jeg synes, det går fremad. Folk er begyndt at finde ud af fidusen i at have vikarer, fordi firmaerne efter krisen har fyret mange, forklarer Mette Birk, kunde- og personalekonsulent i JKS.

 

Fordele og garantier
Med den stigende brug af vikarer ser JKS sit aktivitetsniveau som en afspejling af niveauet i det lokale erhvervsliv. Håndværkere er de mest hyppige vikarer hos JKS, men der er også mange andre faggrupper. Varigheden af vikariaterne varierer ganske meget. Og det varierer også meget i forhold til fagområderne.

Da vi havde stormen, havde vi alle de tømrere, vi kunne finde, afsted til at lave stormskader. Men fordi man mandag regner sig frem til et sluttidspunkt, er det jo ikke sikkert, at det stadig holder, når man når til onsdag, fordi der kan være flere, der har ringet ind med en stormskade, siger Mette Birk.

Hun beskriver det også som en stor fordel, at JKS er landsdækkende, hvis et firma fra Fyn for eksempel skal lave en opgave i Aarhus.

– I stedet for at fragte deres egne medarbejdere fra Fyn til Aarhus, hvor man skal betale kørsel og diæter, så hyrer de vikarer ind fra Aarhus. Så samarbejder vi med vores kontor i Aarhus. De sender derefter måske to af deres egne folk til Aarhus, og så får de måske fire medarbejdere mere fra os, som er deroppe, forklarer hun.

JKS giver også deres kunder en garanti på kvalitet og kompetence. Det betyder, at hvis en vikar ikke passer ind i en virksomhed, skal man ikke betale for vikaren i tre dage, hvis blot JKS får lov at sende en anden vikar. Det sker dog sjældent og i næsten alle tilfælde kun, når folk ikke fungerer sammen socialt.

 

Nyansættelse via vikarbureauet
Mette Birk beskriver også, at det kan være en fordel at bruge et vikarbureau som JKS til at finde nye medarbejdere, fordi man kan undgå arbejdet med at læse bunker af ansøgninger, når firmaet søger en kontorassistent.

Det er for eksempel let at fastansætte de vikarer, man har brugt, da de allerede er velkendte på virksomheden.

Den stigende rekruttering foregår især ved, at interesserede laver en profil på JKS’ hjemmeside. JKS kan derefter hente folk til en samtale, få dem til at udfylde et kompetenceskema eller eventuelt lave en test.

 

jks.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php