Lokalpatrioterne er der heldigvis endnu

7. oktober 2014


Fynske Bank teamet på Thurø. Fra venstre er det Lena Ahler Eriksen, Anne Kjær Hansen og Steffen Grønbech Jakobsen.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Sponsorater er afgørende for en stor del af det thurinske kultur- og sportsliv

 

AF PER VINCENT

 

Det kunne godt se ud som om, at Fynske Bank på Thurø deler penge ud alle steder, men sådan er det nu ikke helt. Faktisk vil det sidste pengeinstitut på øen meget gerne dele penge ud, og der ligger en helt enkel filosofi bag:

Penge tjent i lokalsamfundet, skal tilbage til lokalsamfundet.

 

Kodeordet er ”nærvær”
I september nummeret af THURINEREN kan vi fortælle om endnu to foreninger, som har modtaget donationer fra Fynske Bank, i alt 27.000 kroner

– Meningen er jo, at pengene skal arbejde i lokalsamfundet, det lokalsamfund, vi er en del af. Derfor vil vi gerne støtte lokale ideer og initiativer inden for sport og kultur. Der er en tradition i banken for at gøre det, og her på Thurø er det en rigtig god bonus, at vi kender hinanden, siger afdelingschef Steffen Grønbech Jakobsen.

I Fynske Banks værdisæt står ordet (og begrebet) nærvær, og det er lige præcis hvad Steffen Grønbech Jakobsen gerne vil dyrke.

 

Flere endnu…
Selvfølgelig er han ikke blind for, at den synlighed der er gennem sponsorater og reklameskilte, skaffer kunder i butikken.

– Jeg er glad for, at der stadig er lokalpatrioter, der vil lave bankforretninger med os. Vi er jo den sidste bank på Thurø, vi vil gerne blive her, og det kræver, at der er kunder. Og vi vil gerne have flere, understreger afdelingschefen.

For det går jo begge veje, kan man sige: jo flere kunder i banken, jo flere lokale penge i omløb, og det er det, der er meningen med det hele.

– Det er lidt ligesom købmanden. Hvis man vil have en købmand helt tæt på i lokalsamfundet, må man jo også handle der, siger Steffen Grønbech Jakobsen.

 

Bare kom ind
Og nej, der bliver ikke bare sådan delt penge ud alle steder.

Fynske Bank er ikke en åben pengetank, og sponsorbudgettet bliver brugt målrettet til kulturelle og sportslige initiativer. En del ansøgere har fået afslag gennem årene, for eksempel gives der ikke støttekroner til helt private aktiviteter. Andre er med stort set hele tiden.

– Thurø Boldklub er en af dem. Vi har en fast aftale, som så genforhandles en gang om året, men vi tager stilling til alle ansøgninger. Bare kom ind i banken, så finder vi ud af det, siger Steffen Grønbech Jakobsen. 

 

Fynske Bank uddeler i gennemsnit 100.000 kroner om året på Thurø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php