Det bliver STORT

13. oktober 2014

Sådan kunne det komme til at se ud
(mitsvendborg.dk – fotomontage)

 

Lige nu kan det sådan set være lige meget, om det er kunst eller ej. Pointen er, at det bliver fantastisk, og Svendborg bliver kendt for endnu et godt trut i kulturbasunen.

 

AF PER VINCENT

 

Alle dem, der kommer sejlende ind i havnen, og dem, der sejler forbi, har sikkert et par bemærkninger om den enorme, blå flydedok. Alle dem, der går tur på Skansen, og dem på campingpladsen har sikkert også talt om den, for den fylder godt i byens skyline.

Nu ved vi, hvad der skal ske med den.

Et af landets største malerier skal udføres af folk, der laver graffiti og den slags til hverdag, og de har aldrig prøvet sådan noget her før. Men det er der vel ikke så mange, der har, når man tænker på projektets størrelse. 125 meter lang og næsten 10 meter høj, og malingen bliver ikke sprayet på, det kommer til at foregå med ruller. Respekt.

 

Ja, gør det!
Nu er det måske ikke første gang, selve ideen er fremme, og manden, der så gør noget ved det, hedder Morten Sol Petersen. Han har en Kegnæsjolle.

Den er tit på sundet, og en sommerdag han gled forbi dokken for en god halvvind, slog han næven i rælingen (der var ikke noget bord) og gjorde noget ved det.
Dokkens ejer, Petersen & Sørensen, var helt med på planerne om et maleri, de havde faktisk selv tænkt på det samme, og Svendborg Kommune kunne godt se perspektiverne.

– Det bliver kæmpestort og imponerende at se på! Vi er i gang, og det er jeg glad for, det kommer til at give masser af omtale, også internationalt. Jeg glæder mig! smiler Morten Sol, der fortæller og fortæller. Han siger også noget om, hvor pengene skal komme fra, det venter vi lige med.

 

Og motiverne er…
For der er jo Nigel Thomas, Søren Bo Østerkjærhuus og Christian Olsen. Det er dem, der skal gøre det hele, mens de balancerer rundt på et stillads otte meter over havoverfladen. De siger, at det skal nok gå, og det er de da ikke bange for.

Søren Bo er til street-art, det er Nigel Thomas ikke, han er mere til grafiske og stramme illustrationer, og Christian Olsen er en af dem, der sprayer farver i den københavnske metro.
Otte, måske ti motiver regner de med, der er plads til, og de er ikke spor tilfældige. De tre har nemlig talt meget med Esben Hedegaard, og det blev de klogere af. Han er byens museumsinspektør og har fortalt og vist billeder fra Svendborg Værft, og de kan bruges.
Måske også lidt skibsromantik, nogle af Svendborgsejlskibene, hvem ved. Og hvad med måger? Der er jo trods alt 125 meter.

 

Frem med regnestokken
Når nu dimensionerne er så store, er matematik ikke til at komme udenom. Nigel Thomas forklarer og viser på den model, de har, hvordan størrelsesforholdene er, afstanden mellem motivet og den, der ser på det, og at man skal tænke meget over vinklerne.

– Farvevalget er vigtigt på sådan en stor flade, det skal være tydeligt og klart at se på, siger Nigel Thomas.

– Maleriet skal være sådan, at man skal kunne se det fra Christiansminde og fra en båd, der sejler tæt forbi, så vi regner den ud på forhånd. Og det skal gøres rigtigt, tilføjer Søren Bo.

Det er nok en god ide, så er de fri for at ro ud på sundet en gang i timen for at få overblikket.

 

Til sommer
Prisen er lige under en million kroner, og de skal komme fra fonde og sponsorer. Morten Sol Petersen kunne forestille sig, at Hempel Maling ville være med, det er jo søfart, og så kender han manden, der har Codan Stilladser. Det ene med det andet og så nogle pengestærke fonde.

Projektet skal også blive til en bog og en kortfilm, og vi kan se det næste sommer. Det bliver stort, og så falder der sikkert nogle flere bemærkninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php