Farvel til bil – goddag til el-cykel

12. oktober 2014

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Der er blevet taget flot imod Svendborg Kommunes projekt om at låne el-cykler

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I Svendborg Kommune har man i et halvt år lejet 30 el-cykler hos firmaet Grøn Sol, som byens borgere og kommunens medarbejdere har kunnet låne.
– Det har været en stor succes, som jeg glæder mig over, siger Charlotte Vesterlund McAinsh, som er klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.

De første tre måneder kunne kommunens medarbejdere låne dem. I samme periode holdt man en cyklekonkurrence, hvor alle blev opfordret til at tage cyklen i stedet for bilen. I de sidste tre måneder har cyklerne været udlånt til Svendborgs borgere.
Mere end 200 har prøvet cyklerne og langt de fleste med stor succes. En af de medarbejdere, som lånte en el-cykel, er Vivi Kiel. Og hun er begejstret.

– Før kørte jeg i bil de syv kilometer, som jeg har til mit arbejde. Nu har jeg købt en el-cykel og cykler hver dag. Jeg nyder motionen samt at få lidt hjælp op ad bakkerne, siger hun.

 

Alternativ til bilen
En spørgeskemaundersøgelse blandt de medarbejdere i kommunen, som har prøvet el-cyklerne, viser, at 69% ser el-cyklen som et muligt alternativ til bilen. Og den viser også, at medarbejderne har taget godt imod el-cyklerne.

Charlotte Vesterlund McAinsh håber, at projektet netop kan fange nogle af bilisterne og gøre dem interesseret i at cykle.
– Idéen er jo ikke, at man skifter sin almindelige cykel ud med en el-cykel. El-cyklen er derimod et oplagt alternativ til bilture under 15 km, siger hun og tilføjer, at hun ser et stort potentiale for at erstatte en del af vores bilkørsel med el-cykler.
– Det kan være med til at sænke vores CO2-udledning, som vi ligesom alle andre kommuner kæmper for at nedbringe i disse år. Desuden er der nogle sundhedsmæssige gevinster ved den mere motion, man får ved at cykle, siger hun og nævner, at kommunen arbejder på at finde en måde at videreføre et sådant folkesundhedsprojekt på.

 

’Det gode liv’ – på cyklen
– Et godt miljø er et af omdrejningspunkterne i Cittaslow-tankegangen. Et sikkert trafikmiljø og gode cykelstier er med til at fremme, at indbyggerne i Svendborg får rammerne for at kunne bevæge sig sikkert rundt i byen og få motion ved samme lejlighed. El-cykelprojektet harmonerer godt med værdierne i Cittaslow’, siger Søs Grützmeier, koordinator for Cittaslow i Svendborg

Så det er bare om at komme op på ‘jernhesten og nyde glæden ved det gode liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php