Den faberske Fond støtter Egeskov Mølle

8. oktober 2014

Et nyt fyrretræsgulv afløser det gamle. Knud Poulsen og Svend Andersen fra Egeskov Møllelaug deltager i gulvudskiftningen.
(Foto: Kjeld Toftelund Larsen)

 

Svendborg Museum er i bogstaveligste forstand den lykkelige ejer af Egeskov Mølle, som museet driver i samarbejde med et arbejdsomt og velfungerende Egeskov Møllelaug.
Møllen er generelt i fin stand, den får mange besøgende (1636 børn og voksne i 2013), og takket være et stort melsalg fra møllen og et årligt tilskud fra Faaborg-Midtfyn Kommune på ca. 90.000 kr. har museet kunnet fremvise et lille overskud på driften i årene 2007-2013 på 11.710 kr. samlet set.

At drive en 170 år gammel dansk vindmølle med elite-smiley og økonomisk overskud er vist unikt i dansk sammenhæng, så det er både møllelaug og museum ret så stolte af.

Udfordringer er der imidlertid nok af, og nye kommer hele tiden til. Aktuelt trænger møllevingerne gevaldigt til maling, men det får vente til næste sommer, hvor der planlægges at tage vingerne ned til en mindre reparation. Til gengæld har Den faberske Fond i år hjulpet med et tilskud på 47.600 kr. til udskiftning af gulvet på broloftet, der var så tyndslidt, at møllere og melsække risikerede at falde igennem og ned i vognporten.

Arbejdet med broloftet står på netop i disse dage under ledelse af tømrermester Carl Sonne. Det færdige resultat kan besigtiges lørdag d. 18. oktober kl. 13-16, hvor møllelauget i dagens anledning byder på kaffe og en smagsprøve på brød bagt af Egeskovsmel.

Alle er velkomne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php