Hønen eller ægget?

19. oktober 2014

 

AF PER NYKJÆR JENSEN

 

En gang om året, når DI’s erhvervsvenlighedsundersøgelse foreligger, tales der rigtig meget om Svendborg Kommunes erhvervsvenlighed eller mangel på samme, og alle synes, at det er for ringe, at vi ikke ligger højere. Traditionen tro fortsætter debatten derefter en uges tid med forskellige velmenende forslag til, hvad kommunen burde gøre for at komme højere op på listen og dermed tiltrække mere erhvervsliv. Derefter sænker roen sig igen, og alle vender tilbage til deres daglige rutiner. En af dem er svendborgernes yndlingsaversion imod forandring. Der bruges store ressourcer og utallige læserbreve på netop at sikre, at status quo og tingenes (s)tilstand kan opretholdes.

 

Lad os prøve at se på DI-undersøgelsens struktur. Det er en spørgeskemaundersøgelse, og det er kommunernes eget erhvervsliv, som med deres svar afgør resultatet. Ser man derefter på kommunerne i top 10, så er der et slående flertal af jyske kommuner. Der er nemlig 8 jyske og kun 2 sjællandske. De andre 8 på top 10 er jyske: Herning, Ikast-Brande, Hedensted, Favrskov, Esbjerg, Billund, Vejen og Skanderborg. Mon de alle har de dygtigste kommunale administrationer i Danmark? Måske har de, måske har de ikke, men der er noget helt andet, som betyder langt mere for undersøgelsens resultat og de respektive kommuners placering på DI-listen. De vindende kommuner er nemlig beboet af jyder, og jyder kunne aldrig finde på at udstille en evt. utilfredshed med deres lokale administration, det klarer de pragmatisk og helt internt. De står derimod sammen for at vise alle vi andre, at jyderne de kan bare det der.

 

Vupti – resultatet af undersøgelsen bliver således: ”Vores kommune er Danmarks bedste – den gør alt det bedste for erhvervslivet – kom til os med din nye virksomhed”. Gæt, hvad det betyder? Hvis vi vil den vej, så er øvelsen de næste 11 måneder at tale pænt om Svendborg, til alle I kender og ved enhver lejlighed. Lad os få dannet et Svendborg Ambassadørkorps på 5.000 erhvervsaktive og sørge for at udruste dem med viden og gode argumenter – så slår vi Herning af pinden næste år! Skulle vi ikke tage og prøve det? Jeg garanterer for, at tilfredshed og god omtale af Svendborg vil være med til at tiltrække mange gode ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php