Bøger skal læses sammen

9. oktober 2014

 

I Svendborg elsker folk at læse – sammen. I dag samarbejder Svendborg Bibliotek med hele 51 læsegrupper, der hver tæller mellem 6 og 10 personer, som samles om læseglæden en gang om måneden.

 

Gode bøger – uden at støvsuge
Biblioteket skaffer bøgerne i det passende antal eksemplarer, og så bliver der ellers læst og diskuteret igennem, enten på biblioteket eller på tur hos de respektive medlemmer i læsegruppen ”Bogfinkerne”, ”Læsetanken” eller læseklubben ”Sunshine”. Mette Kragh som har været medlem af læsegruppen ”Prisvindere” igennem tre år mødes med de seks andre fra gruppen hver fjerde mandag i måneden i villaen i Svinget ved Svendborg Bibliotek. For hende er læsegruppen en garanti for, at få sig nogle gode læseoplevelser i et forum, hvor fokus udelukkende er på litteraturen: 

– Det dejlige ved at være med i en læsegruppe er, at man får læst og snakket om en masse gode bøger, uden man behøver at have støvsuget først, fortæller Mette Kragh.

 

Alle kan være med
De allerfleste læseklubber opstår ved, at biblioteket sammensætter grupperne ud fra de ønsker læserne hver især kommer med, når de henvender sig for at være med i en læsegruppe. Det fortæller Tina Karina Mortensen der koordinerer læsegrupperne på Svendborg Bibliotek. 

– Det kan være en særlig interesse for amerikansk litteratur, en bestemt dag i måneden, der passer én godt, eller det at man bor i et bestemt område, der afgør hvem man havner i læsegruppe med, forklarer Tina Karina Mortensen, der også tilbyder inspiration til hvordan grupperne kan arbejde med bøgerne i grupperne. I Mette Kraghs læsegruppe begynder mødet altid med at de skiftes til at læse et lille stykke op, som de hver i sær har udvalgt fra månedens bog.
– På den måde får man de andres blik på romanens tema og karakterer, og sidder ikke fast i sin egen læsning. Det gør læseoplevelsen større, siger Mette Kragh, der til næste møde skal diskutere Alice Munros Nobelprisbelønnede novellesamling Fjendskab, venskab og ægteskab. 

 

Om læsegrupper på Svendborg Bibliotek:

 

  • Inspiration til læseklubberne fås på biblioteket og på www.litteratursiden.dk
  • Biblioteket står for at udvælge, bestille og samle bøgerne der læses i de forskellige læsegrupper
  • Vil du være med i en læsegruppe? Kontakt Tina Karina Mortensen på Svendborg Bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php