svendborg.dk har fået nyt look

21. oktober 2014

www.svendborg.dk

 

Svendborg Kommune har fået ny hjemmeside. Feedback ønskes!

 

Gå ind på www.svendborg.dk , giv feedback og hjælp os til at blive bedre. Det er en af de funktioner, der skal være med til at holde Svendborg Kommunes nye hjemmeside ’up to date’ – både omkring  små og store fejl.

Den nye hjemmeside er ’first edition’. Hjemmesiden har fået nyt design, men indholdet på siden er i princippet er det samme som på den gamle hjemmeside, blot mere overskueligt opbygget. To af de væsentligste ændringer er, at søgefunktionen er blevet langt bedre. Ligeledes er der lagt større vægt på selvbetjeningsløsninger, hvor borgerne selv kan klare henvendelserne digitalt til kommunen

– Ønsker kan man altid have.  Og vi ønsker os selvfølgelig mange nye smarte funktioner’ siger informationskonsulent Søs Grützmeier. Men det på komme hen ad vejen. I første omgang handler det om at få siden i luften, tilføjer hun.

Den nye hjemmeside har fået nyt design. Den er bygget i et nyt system. Det betyder, at der er uddannet flere medarbejdere som nye webredaktører.

– De har haft travlt de seneste måneder. Dels har de skullet lære systemet at kende dels, sætte sig ind i opbygningen af en hjemmeside, siger Søs Grützmeier.

Svendborg Kommune har valgt at gå ’Open Source’ vejen i valg af CMSsystem. Open Source betyder, at licensen til selve systemet er gratis, men udviklingen af funktionaliteter koster selvfølgelig penge.  Det Open Source system Svendborg Kommune har valgt hedder Drupal. Baggrunden for det valg er, at Svendborg Kommune dermed indgår i et samarbejde med andre kommuner, som også bruger Drupal systemet. Via dette samarbejde giver det mulighed for både erfaringsudveksling og udvikling af nye byggeklodser til hjemmesiden.  
Konkret har Svendborg Kommune valgt firmaet Bellcom – www.bellcom.dk  til den tekniske indgang. Valget faldt på dem netop på baggrund af gode erfaringer fra OS2 samarbejdet. I forhold til design faldt valget på Sebastian Kerdil – www.skerdil.com. Han var bedst, billigst og hans designforslag faldt i god jord i første ’hug’.

–      Vi håber, at borgerne og brugerne vil tage positivt imod den nye hjemmeside. Men vi ved, at der er områder, hvor der kan være mangler. Her håber vi på tilbagemeldinger fra borgerne. Så vil vi foretage rettelserne hen af vejen siger Søs Grützmeier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php