Digital Post går i luften

29. oktober 2014

 

Svendborg Kommune er sammen med ni fynske kommuner gået sammen om at markere overgangen til Digital Post.

Den 1. november er der ingen vej tilbage. Er man over 15 og ikke fritaget for Digital Post, får man automatisk en digital postkasse.

Størstedelen af fynboerne har dog allerede tilmeldt sig Digital Post. I uge 43 var 63 % af Svendborg Kommunes borgere tilmeldt. Tager man de svendborgensere med, der er blevet fritaget for Digital Post, har tre fjerdele af Svendborg Kommunes borgere taget stilling til Digital Post.

Der har været flere kampagner frem mod 1. november, for at gøre de borgere, der hverken er tilmeldt eller fritaget, opmærksomme på Digital Post. Det er nemlig deres eget ansvar at tjekke, om der er kommet meddelelser fra det offentlige efter 1. november.

Fælles fynsk fly og brunsviger
For at markere overgangen til Digital Post er alle fynske kommuner gået sammen om at hyre en pilot, der flyver over flere byer på Fyn lørdag den 1. november. Efter flyet vil der være et banner, hvorpå der står ”Digital Post går i luften”.

Ud over flyet inviterer Svendborg Kommune borgere forbi teltet udenfor borgerservice på Centrumpladsen.

– Vi håber, at mange vil kigge forbi til et stykke brunsviger, konkurrence og en snak om Digital Post med Viceborgmester Henrik Nielsen, mig selv eller en af de andre medarbejdere, siger Tom Vandsted, leder af Borgerservice og tilføjer, at man kan vinde en iPad mini ved at deltage i konkurrencen.

 

Fordele for alle – også miljøet
En af motivationerne bag Digital Post er, at det offentlige sparer penge på porto og administration. Penge der i stedet kan bruges til mange andre steder i det kommunale budget.

Det er ikke kun det offentlige, der får fordele ved Digital Post.

Digital Post giver større fleksibilitet for borgeren. Den digitale postkasse kan tømmes, uanset
hvor man befinder sig, så længe der er internetadgang. Man slipper for at finde en postkasse, for at sende et brev til det offentlige, ligesom man også slipper for at betale porto.

Desuden vil al post ligge online, og ikke fylde hverken på éns egen computeren eller i ringbind.

Digital Post betyder også et mindre papir forbrug, hvilket udover at spare penge også skåner miljøet.

 

Ikke for sent at blive fritaget
Det er ikke alle borgere, der kan bruge Digital Post. Derfor er der mulighed for at blive fritaget. For eksempel kan man blive fritaget, hvis ikke man har adgang til en computer med internet, hvis man har en fysisk eller psykisk funktionslidelse, eller hvis der er sproglige barrierer. Der vil efter 1. november fortsat være mulighed for at blive fritaget for Digital Post.

Hvis man har behov for at blive fritaget for Digital Post, er det vigtigt at få det gjort snarest. Efter 1. november bliver langt det meste post fra det offentlige nemlig sendt via Digital Post. Derfor kan der allerede fra 1. november ligge vigtig post i den digitale postkasse.

Uåbnet post fremsendes med almindelig post, når man er fritaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php