I Østerdalen kom en snegl…

30. november 2014

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF CITTASLOWRÅDET, Svendborg

 

I Østerdalen kom en snegl, vi troede at det var en fejl, men den skal vise vejen til, hvad Østerdalen gerne vil…

 

Sådan starter den Cittaslow-sang, børneområde Østerdalen synger hver fredag, ved særlige lejligheder, og når hele Østerdalen er samlet. Østerdalen består af seks børnehuse (Skårup Børnehus, Bakkehuset, Eventyrhuset, Hesselager Børnehus, Gudme Børnehave og Oure Børnehus), som alle blev Cittaslow-certificeret i oktober 2011. Cittaslow i Østerdalen sætter retning for og fokus på det gode liv for børn og voksne.

 

Naturen
Natur og udeliv fylder i hverdagen. De seks børnehuse har i dag Det Grønne Flag. Mange af de aktiviteter, der skal til for at få det Grønne Flag, er implementeret som en naturlig del af årets gang.  F.eks. deltager alle i årlige affaldsindsamlinger i nærområdet og ved skov og strand. Der sorteres affald og komposteres. Børnene lærer om naturens gang og om betydningen af at passe på naturen. I løbet af året er der temaer som ”Find foråret”, ”Spis naturen”, ”Mad på bål” m.m. I september holdes det årlige høsttema, hvor der bl.a. syltes og laves friskpresset æblesaft. Ugerne afsluttes med en stor høstfest.

 

Kvaliteten
Kvalitet i Østerdalen er bl.a. fordybelse og nærvær. Nogle holder hver dag siesta efter frokost, hvor alle børn hviler på tæpper, mens de lytter til en historie eller stille musik. Der er i alle børnehuse fokus på vigtigheden af at være en del af et fællesskab, og der arbejdes med relationer samt små og store børnefællesskaber. Cittaslow har været med til at skærpe fokus i forhold til, hvad der er kvalitet i hverdagen. Nærvær og fordybelse skaber de bedste betingelser for læring.

 

Æstetikken
Cittaslow handler også om æstetik og bevidsthed om betydningen af lys, farver, rum og indretning. Østerdalens ledelse har sammen med personalet kvalificeret æstetikken i alle børnehuse. I dag er det at tænke æstetik blevet en naturlig del af hverdagen.

En gang om året fordyber alle seks huse sig i et fælles tema, som afsluttes med en fest for alle børn, forældre og personaler i hallen på Oureskolerne. I år var det overordnede tema ”Østerdalen i Bevægelse”. Der blev der løbet, cyklet, lavet morgengymnastisk og meget mere i to uger inden den store fest. Hvert hus havde forberedt et par numre, som børn og personaler optrådte med. Der blev både lavet Kaptajn Jespersen-gymnastik og danset Gangnam Style – der blev sunget, danset og vrikket med numser og tæer.

 

I dag bruges værdierne æstetik, glæde og kvalitet bl.a. som pejlemærker og er vigtige begreber, når der arbejdes med visioner og målsætninger for det gode børneliv i Østerdalen. Sundhed er nu det nyeste tiltag i forhold til visionen for Østerdalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php