Giant Steps åbner sæsonen med fejring af Carl Nielsen

26. januar 2015

Trommeslager og komponist Stefan Pasborg også kendt fra Ibrahim Electric indleder Giant Steps’ nye koncertsæson og skyder samtidig foreningens Vinterjazz-festival i gang.
www.giantsteps.dk

 

Trioen Stefan Pasborg Firebirds gæster Svendborg med musik inspireret af klassiske komponister

 

I 2015 ville Carl Nielsen være fyldt 150 år og bliver derfor fejret verden over. Giant Steps holder sig heller ikke tilbage og åbner sæsonen med et brag af en koncert torsdag d. 29 januar kl. 20, hvor foreningen sætter spot på Danmarks berømte komponist. Ikke på den helt traditionelle facon, men lidt på højkant og med en god portion vildskab.

Det er Stefan Pasborg – den evigt opfindsomme trommeslager og komponist – en af dansk jazzlivs store skikkelser, der specielt til denne aften har kreeret et spritnyt musikstykke inspireret af Carl Nielsens kompositioner. Pasborg har tidligere sammen med sit band Firebirds gjort sig bemærket med fortolkninger af klassiske komponister som f.eks. Stravinsky og Tchaikovsky.

Der er altså tale om en uropførelse leveret af tre originale og teknisk overlegne musikere, der sætter alt på spil, åbner grænserne og lader hele den musikalske farvepalet komme til syne. En koncert hvor der også bliver plads til andre godbidderfra Stefan Pasborgs frodige univers. De øvrige medvirkende er Anders Filipsen: klaver og Anders Banke: basklarinet.

 

Aftenen indledes af SNUK, der består af 30 unge lokale sangtalenter, og som sammen med deres to erfarne kordirigenter Povl Balslev og Ulrich Klostergaard til lejligheden har nyarrangeret en lille håndfuld sange af Carl Nielsen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php