Svendborg Kommune indstillet til arkitekturpris

16. marts 2015

Egebjerg Mølle med ny glastop

 

Gladsaxe, Esbjerg, Viborg, Århus og Svendborg.
Hvad har de fem kommuner til fælles?
De er alle med i kampen om at få Kulturministeriets Arkitekturpris.


 

Prisen bliver uddelt Af Kulturminister Marianne Jelved ved Kulturministeriets konference  “Arkitektur og demokrati – kommunale arkitekturpolitikker” den 26. marts i København.

Begrundelsen for, at de fem kommuner er nominerede er, at alle fem kommuner er gode eksempler på, hvordan en stærk arkitekturpolitik kan bruges aktivt både som grundlag for dialog med borgere og andre aktører, og som planlægningsredskab på tværs af kommunernes forvaltninger. Borgmester Lars Erik Hornemann, Svendborg Kommune, sætter stor pris på nomineringen.
- Jeg er glad og beæret over, at Svendborg Kommune er blandt de fem nominerede kommuner, siger borgmesteren, der underskrev Svendborg Kommunes arkitekturpolitik tilbage i 2008.

 

Arkitektonisk kvalitet
Også fra foreningen By og Land-Sydfyn, lyder positive toner.

– Det er med stolthed, at vi erfarer, at Svendborg Kommunens Arkitekturpolitik er blevet nomineret. Arkitekturpolitikken er et rigtigt godt værktøj, som vi bruger i vores forskellige dialoger med Svendborg Kommune, fastslår Rudi Rusfort Kragh, formand for By og Land-Sydfyn.

I kommunens arkitekturpolitik fremgår det, at Svendborg skal have fokus på værdi og livskvalitet. 
De unikke by- og landskabskvaliteter i området skal understøttes i den fremtidige udvikling. Ligesom den skal være åben overfor en nyskabende og eksperimenterende arkitektur.

Det er byrådets ambition, at arkitekturpolitikken skal ses i et langt perspektiv og ikke som en statisk størrelse eller facitliste. Den er en dynamisk ramme, som skal bidrage til at fastholde arkitektonisk kvalitet og udvikle nye muligheder. Det er også en opfordring til alle om, at tænke sig om og sikre god arkitektur i alle relevante beslutninger om byggeri og anlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php