Fem fester på tre dage

28. marts 2015


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Han har spillet og spillet og spillet…

 

AF PER VINCENT

 

Fra den hjemmebyggede terrasse på første sal, er der en rigtig fin udsigt til Langeland og Troense og masser af vand. Sådan har det været i snart 12 år, sådan cirka halvdelen af den tid, Halvor A.P. har været suppe-steg-og is-musiker.

 

Udbud/efterspørgsel
Nu får han måske selv brug for en mand med et orgel, for der skal fejres 25-års jubilæum på Kukkervænget, både inde og ude.

– Jeg begyndte at komme på Thurø i forbindelse med revyen, og jeg kendte Niels Jørgen Pedersen, her var jo dejligt, så det endte med, at familien flyttede her over, fortæller Halvor A.P., der for første gang i karrieren må supplere indtægten med fast arbejde. Deltids, men alligevel.

– Festerne er blevet anderledes, for godt nok må der gerne være knald på, men når der skal budgetteres, og det strammer lidt, så er den levende musik det første, der ryger. Vi konkurrerer med hjemmelavede playlister på computeren, og der dumper vi på prisen, forklarer Halvor A.P.

Ud over at spille solo, spiller han også duo og trio, og mere, selvfølgelig, indrettet efter kundens behov og økonomi, og han er ikke bare ”manden med orglet”. Halvor A.P. spiller på et passende avanceret keyboard, han spiller klaver og harmonika – og basguitar.
Alsidigheden og fleksibiliteten er afgørende for at kunne tilbyde de rigtige ting.

 

De dårlige musikere
Halvor A.P. har været kasserer i Dansk Musiker Forbund i Svendborg siden 1997, og han hæver gerne fanen en anelse, hvis det er nødvendigt.

– Alt for mange dårlige musikere har smadret branchen med suppe-steg og -is. På et tidspunkt var det sådan, at enhver kunne købe et keyboard, programmere det, og så tage ud og spille til fest og gøre det rigtig dårligt. Oven i købet gjorde de det til halv pris, og det sker naturligvis stadigvæk, understreger Halvor A.P. som engang afviste at få sit honorar fordi han mente, at han havde spillet for dårligt.

 

Showmanship
Halvor A.P. mener selv, at han med suppe-steg og -is repertoiret, har en af de sværeste opgaver som musiker. Bagkataloget, som det hedder, altså alle ringbindene med sange, er omfangsrigt.

– Du kan ikke bare sige, at en fest er en fest, sådan er det ikke. Du ved aldrig hvad du kommer ud til, og kravene og forventningerne kan være meget forskellige. Jeg har akkompagneret fællessang til en ukendt salmemelodi og andre uventede ting, situationsfornemmelse og showmanship er vigtig, vil jeg sige. Og du skal kunne håndværket.

 

Halvor A.P. spillede engang til fem fester på tre dage: to om fredagen, en om lørdagen og to igen om søndagen.
Mindst 2.000 fester er det blevet til på 25 år.
Her i Jubilæumsåret er der 25 procent rabat på Halvor A.P.
Tlf. 62253005 – 20703005

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php