Snerydning og syltede agurker

29. marts 2015


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

På Eriksholm er der et køkken. Det bliver brugt flittigt

 

AF PER VINCENT

 

Det går over stok og sten.
IMH-Svendborg og Møllers Madbix har på bare halvanden måned ekspanderet fra et havehus på Odinsvej til Eriksholm på Thurø, og kundekredsen bliver større og større i begge virksomheder.

 

Skal du have noget på apoteket?
IMH-Svendborg er et fælles projekt for Rikke Hynkemejer og Henrik Møller, og firmaets udgangspunkt er at servicere hjemmeboende ældre.

De har delt det op i tre, en indkøbsservice, en madservice og en hjemmeservice. Indkøb, Mad, Hjem. Det har vist sig at være en god ide.
Indkøb er typisk dagligvarer, men det er også ærinder på apoteket eller hos optikeren, eller når der skal skaffes en ny fjernbetjening. Hjemmeservice er stort set alt fra rengøring, havepleje og småreparationer til snerydning, og til for eksempel vvs-arbejde og elektricitet, arbejder IMH-Svendborg altid sammen med lokale håndværkere.
Madservice er et kapitel for sig.

 

Samme dag
Hele grundlaget og ideen for IMH-Svendborgs madservice er friskhed og velsmag.

– Vi leverer al vores mad dagligt, og ikke som syv pakker ad gangen. Det bliver lavet af friske råvarer samme dag som det bliver spist, det er meget vigtigt for os, og det er helt tydeligt, at de ældre kan lide det på den måde. Selvfølgelig, siger Henrik Møller.

Han laver selv hønsesalaten, rullepølsen, de syltede agurker, frikadellerne og en hel masse andet, og ikke mindst den specielle, grønne salat, som han med et grin nægter at udlevere opskriften på. Henrik Møller har lavet mad i
mange år, og hans kokkeskole var mor og bedsteforældrene.
Kunderne krydser af på et skema for en uge ad gangen, og der er for eksempel ovnbagt laks, wokretter og indbagt mørbrad, og biretter som gulerodskage, chokoladebudding og svampesuppe. Lavet af friske råvarer samme dag.

 

Plejecentre og Madbix
Antallet af hjemmeboende ældre, der benytter sig af IMH-Svendborg, vokser støt, og senest er tre egentlige plejecentre kommet med på listen.

– Vi kører med mad og andre services fra Lundeborg til Rudkøbing, og kundekredsen bliver udvidet hele tiden på grund af mund-til-mund-metoden, ikke fordi vi reklamerer. Vi ved, at en læge anbefaler os til sine patienter, og plejecentrene taler jo også sammen, fortæller Rikke Hynkemejer og tilføjer, at virksomheden vokser hurtigere end de havde forestillet sig.

Og så har Henrik Møller en ting kørende ved siden af: Møllers Madbix.
Det er sandwiches, håndmadder, madpakker og smørebrød, som enhver kan ringe og bestille og få bragt til døren, og her gælder naturligvis den samme regel om friske råvarer og at maden er tilberedt samme dag.

 

www.imhsvendborg.dk
www.mollersmadbix.dk

Telefon 42 31 58 80

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php