Det skal være actionpacked

31. marts 2015

Jesper Fjord lige dér, hvor han er vild med at være: mellem himmel og hav med sin kitesurfer.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Godt med luft under boardet og med hænderne på ryggen

 

AF PER VINCENT

 

Sidste år vandt han Fynsmesterskabet, og det blev til en femteplads ved DM. Sidstnævnte er Jesper Fjord ikke helt tilfreds med, den femteplads skal laves om til en plads på podiet næste gang, og han har både ambitionerne og viljen til at gøre det. Kitesurfing er rigtig sjovt.

 

Handpass og Blind Judge
Træningslejren er heller ikke det værste sted i verden. Jesper Fjord har tilbragt godt to måneder i Brasilien for at sejle kite, og han har været i Sydafrika.

– Jeg begyndte med at surfe ligesom så mange andre, og da min storebror lærte at kitesurfe, ville jeg også prøve, og det er altså noget, der rykker, smiler den 21-årige tøsing.

Specielt er det disciplinen Freestyle, der tiltrækker Jesper Fjord.

– Der udfører man en masse tricks som for eksempel kite loop handpass, blind judge og back to blind. Der er rigtig mange, de er både svære og sjove, det er actionpacked, og det der med at flyve højt over havoverfladen er en helt speciel oplevelse, fortæller Jesper Fjord.

 

Fladt vand
Kitesurfere vil naturligvis gerne have vind, men også så fladt vand som muligt.
Sydfyn er faktisk et godt sted, det er ikke Brasilien, men alligevel. Her er masser af store og små vige, for eksempel er der godt at sejle bag molen i havnen ved Vemmenæs og på Ristinge Hale. Særligt Skarø Rev er velegnet, revet er langt, og vandet er fladt på et stort område.

 

I skole
Jesper Fjord underviser også en hel del. Han er tilknyttet Oure Havadventure, hvor han lærer efterskoleelever og højskoleelever at kitesurfe.

– De vil altså lære nogle tricks og så bare komme derudaf, understreger Jesper Fjord.

Han har også undervist i Odense og Faaborg – og tyske turister på Bornholm, og han siger, at selv om tysk ikke var hans bedste fag på gymnasiet, gik det vist meget godt alligevel.
Han tænker på at åbne sin egen skole og prøve at få det til at hænge sammen med det næste projekt: Universitetet kalder til sommer.
Og så er der lige den femteplads…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php