Millionstor pose penge til Fremtidsfabrikken

27. marts 2015

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

24 mio. kroner fra EU fondsmidler til Fremtidsfabrikken

 

– Det er en super ide at gå på påskeferie på. Det betyder, at vi nu får mulighed for sammen med vores samarbejdspartnere at fortsætte det arbejde som Fremtidsfabrikken Sydfyn stod fadder til, lyder det fra Projektleder Susanne Linnet Aagaard, Fremtidsfabrikken, Svendborg. Hun var glad, da hun fik besked om, at Syddansk Vækstforum sagde ja til at finansiere projektet ”Kreativitet og Iværksætteri”. Med ja’et fulgte nemlig en check på 24 mio. kr.

Pengene kommer fra EU’s socialfondsmidler og regionale erhvervsudviklingsmidler – ligesom partnerne i projektet skyder penge ind i det 35 millioner kroner store projekt.

 

Det nye projekt er ligger i direkte forlængelse af Fremtidsfabrikken Sydfyn. Det bygger videre på erfaringerne fra de sidste fire års uddannelsesforløb for kreative iværksættere. Et projekt som de fire sydfynske kommuner; Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø stod bag i et tværkommunalt samarbejde. Og et samarbejde som COWI for nylig i en evaluering af projektet kaldte for ”unikt og banebrydende”.

 

Aktiviteterne i projekt ”Kreativitet og Iværksætteri” skal foregå i huset Fremtidsfabrikken på Svendborg havn og rundt i de fire sydfynske kommuner, som det også er sket i det hidtidige projekt

Når projektet ”Kreativitet & Iværksætteri” starter i september 2015, kan Fremtidsfabrikken tilbyde en række kompetenceudviklingsforløb og workshops til kreative iværksættere på Sydfyn.

 

Aktiviteterne vil være målrettet de forskellige faser kreative virksomheder går igennem – fra fødekæde til iværksætteri, vækst og ekspansion:

 

1.      Iværksættercamps for kommende iværksættere – IDÉFASEN

2.      Korte intensive opstartsforløb til de nye iværksættere – ETABLERINGSFASEN

3.      Længerevarende vækst- og forretningsudviklingsforløb til de etablerede – VÆKSTFASEN

4.      Individuelle vækst- og forretningsudviklingsforløb til iværksættere og konsortier med vækstambitioner – EKSPANSIONSFASEN

 

Udover Fremtidsfabrikken er også  Spinderihallerne, Vejle,  Business Kolding og IDEA – Entrepreneurshipr/SDU Kolding deltagere i projektet. Kurserne vil udover i Svendborg også blive udbudt i Vejle og Kolding.

 

Foreningen MakerLab i Svendborg er partner i projektet. Den får 264.000 kr. til at lave workshops om nye teknologier for iværksættere og større etablerede virksomheder.

 

 

FAKTA:

PROJEKTNAVN: Kreativitet & Iværksætteri – starter 1. sept. 2015 og kører i tre år.

FORMÅL: Skabe øget iværksætteri og vækst i kreative erhverv

PARTNERE: Fremtidsfabrikken, Spinderihallerne, Business Kolding, IDEA Entrepreneurship Centre/SDU, Erhvervsakademiet Lillebælt, MakerLab Svendborg, Væksthus Syddanmark, Turist- og Erhvervsforeningen Langeland, Ærø Turist- og Erhvervsforening og kommunerne Svendborg, Vejle, Kolding, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø.

PROJEKTØKONOMI: 35 mio. kr. – 16 mio. kr. EU Socialfond, 8 mio. kr. Regionale udviklingsmidler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php