Musikken er på hjemmebane

6. april 2015

(Foto: Colourbox)

 

Dansk Live holder årsmøde, og det får vi at mærke

 

AF PER VINCENT

 

Svendborg mangler aldrig livemusik i weekenderne, der er to, tre, nogle gange fire spillesteder med levende mennesker, både fredag og lørdag. Sådan har det været i årevis, og vi er berømte for det mange steder. ”Svendborg med det fantastiske musikliv”, ”en rigtig kulturby”, ”Svendborg, byen med de mange fede bands” er typiske bemærkninger.
Nu kommer stort set alle landets spillesteder og festivaler til Svendborg.

 

Alle er velkomne
Organisationen Dansk Live er i byen den 16., 17. og 18. april for at holde årsmøde med spillestedet Harders som base for begivenhederne. Det er ikke en lukket fest, folk i Svendborg vil kunne mærke, at det finder sted, og det er helt bevidst.

- Det er jo en event i sig selv, så vi synes, at byens borgere også skal have muligheden for at være med til både snak og musik. Selvfølgelig holder vi interne, fagligt betonede møder, som ikke er åbne, men vi vil gerne invitere svendborgenserne og andre til at deltage, siger Henning Harder, daglig leder af Harmonien og Harders og ikke mindst manden, der holder trådene sammen.

 

Jelved åbner
Dansk Live holder årsmøderne på skift rundt i landet, i år for første gang i Svendborg, og teatret, Borgerforeningen, Harders og andre steder er impliceret.

- Det er interessant at komme rundt til de andre og se deres by og spillesteder, og der kan godt være stor forskel på aktiviteterne. I Aalborg, for eksempel, mødte vi en meget begejstret borgmester, der roste spillestedet Tusindfryd for sin indsats for den rytmiske musik, i Slagelse var vi også meget velkomne, og de hylder i højeste grad den lokale musik, og politikerne så mulighederne for en event, fordi Dansk Live var gæster i deres by, og så er det virkelig en fornøjelse, fortæller Henning Harder.

Åbningen foregår på Svendborg Teater sammen med en politisk debat om blandt andet det helt lokale kulturpolitiske engagement. Landets kulturminister Marianne Jelved dukker op for at holde åbningstalen og deltage i debatten.

 

Fordums tider…
Der bliver musik på Lilletorv, i Guldsalen, i gaderne, klokkespil fra Vor Frue, og man kan høre vores Stadsensemble. Plus naturligvis masser af musik på Harders.

At Svendborg er berømt for sit årelange, sprudlende musikliv, kan jo i nogen grad føres tilbage til et helt særligt spillested, som også var kendt ud over landets grænser: Kloster Moster.
Det var en blomstrende periode i byens musikhistorie, i hvert fald for den rytmiske musik, og Kloster Moster var en drivkraft, både når der var store navne på scenen, danske og internationale, men bestemt også for de lokale bands, som havde adgang til et godt spillested med en vis standard og et publikum med forventninger.
Det er en lang og glorværdig historie, og den bliver fortalt allerede torsdag aften af journalisten Torben Steno, forhenværende Svendborgbassist. For åbne døre, naturligvis.

Der er altid musik i Svendborg, nu kommer der endnu mere.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php