Fortiden møder nutiden – så grib fremtiden

13. april 2015


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Det er nu, der skal sættes handling bag ordene

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det har taget næsten 20 år for svendborgenserne at slikke sårene efter lukningen af Svendborg Værft i 1997. Siden har et hav af forskellige scenarier været i spil. Hundredevis af timer har været brugt på diskussion og på møder og workshops, og bunker af rapporter og analyser har været vendt og drejet og præsenteret i alle mulige retninger.
Man skulle derfor mene, at det nu må være tiden at servere den suppe, som nu har kogt i mere end 156.000 timer.

Politikerne i Svendborg Byråd skal tage en beslutning om udviklingsretningen af den del af Frederiksø, som er udlagt som kultur- og oplevelsesområde. Og det skal de gøre snart.
mitsvendborg.dk samler handsken op og giver læserne et overblik over, hvor processen er lige nu. Det gør vi med et tema i mitsvendborg.dk – MAGASIN og med et debatmøde på Kammerateriet den 22. april i samarbejde med By og Land – Sydfyn, som vi kalder: Hva’ så Frederiksø…

Debatmødet handler ikke om at forstyrre den politiske proces. Tværtimod. Vi ønsker at tage handsken op og medvirke som inspirationskilde og åbne op for at få sat endelig handling bag ord og tanker. Dette er altså ikke endnu en debat om for eller imod. Det drejer sig om fortiden, som møder nutiden, om fremtiden og om at gribe den.

300 kulturarrangementer om året
I Helsingør lå engang et skibsværft. Det gjorde der i 100 år, inden det lukkede i 1983.
I dag ligger her Kulturværftet, som rummer Nordsjællands største scene, spisehus, udstillingsrum, møde- og konferencefaciliteter, museum og et moderne bibliotek.
Det hele ligger få meter fra havnefronten i Helsingør mellem Kronborg, det nye M/S Museet for Søfart og Helsingørs gamle bymidte.
Kulturværftet lægger hvert år hus til mere end 300 kulturarrangementer, herunder en række koncerter med stjerner fra ind- og udland.

 

Museum i tørdok
Kan vi i Svendborg bruge erfaringerne fra Helsingør til noget?

Det mener vi bestemt, at vi kan. Og derfor har vi inviteret etnolog og museumsdirektør Jørgen Selmer til at holde aftenens debatindlæg den 22. april på Kammerateriet.

Jørgen Selmer har spillet en central rolle i tilblivelsen af M/S Museet for Søfart, som ligger i forbindelse med Kulturværftet, integreret i en gammel tørdøk fra Helsingør Skibsværft.
På debatmødet vil han fortælle om sine erfaringer fra udviklingsarbejdet i Helsingør, som har pustet nyt liv i Helsingør og har vist, at Kulturhavnen ud over de konkrete kulturtilbud også har fået afgørende positiv indflydelse på hele kommunens selvforståelse og for omsætning i detailhandel og turismeerhvervene.
Jørgen Selmer vil også vinkle udfordringerne i samarbejdet mellem kommunale, statslige og private parter på området og skitsere positive og negative scenarier for fremtiden i Kulturhavnen.

Efter foredraget er der lagt op til debat, hvor blandt andre museumschef Esben Hedegaard, formand for By og Land – Sydfyn Rudi Rusfort Kragh og kreativ idéudvikler Bo Torstensen vil komme med input og svare på spørgsmål.

Debatmøde: Hva’ så Frederiksø… på Kammerateriet onsdag den 22. april kl. 19:30.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php