Parkering – igen, igen

18. april 2015

Nu kommer der flere regler om parkering i Svendborg Kommune
(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Ændrede regler for parkering i Svendborg Kommune

 

Svendborg Kommune har fået en ny bekendtgørelse om standsning og parkering. Det betyder blandt andet, at borgerne i kommunen skal være særligt opmærksomme på, hvor og hvor længe de stiller deres campingvogne, trailere, lastbiler og lignende i både små og store byer i Svendborg Kommune.

– Med reglerne må man parkere sin trailer eller campingvogn på veje og pladser i op til 24 timer. Og for lastbiler og andre tunge køretøjer må der parkeres i op til fire timer, fortæller Mette Jensen fra Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune.

– En af de andre regler i bekendtgørelsen er, at indehaveren af et kort til handicapparkering må parkere gratis på alle kommunens p-pladser. Også selv om det ikke er på en handicapplads, uddyber Mette Jensen og tilføjer, at det kun gælder på kommunens parkeringspladser.

 

Læs også: Kampen om pladserne

 

Selv om der er tale om en ny bekendtgørelse, gælder der dog mere eller mindre de samme regler for parkering i Svendborg Kommune som førhen. Det skyldes, at nogle af de tidligere bestemmelser i bekendtgørelsen er blevet en del af færdselsloven, herunder forbuddet mod at parkere delvist på fortovet eller i yderrabatten. Og netop det forhold gjorde det nødvendigt at justere kommunens bekendtgørelse fra 2008.

– Hvis bilisterne i kommunen er i tvivl om ændringerne eller parkeringsregler i det hele taget, vil jeg opfordre til at tjekke kommunens hjemmeside under www.svendborg.dk/parkering eller tage kontakt til os. Vi svarer gerne på spørgsmål, slutter Mette Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php