Kvindesagen på sydfynsk

28. april 2015

 


I anledning af 100 året for kvinders valgret besøger Inga-Britt Kjølby Olsen Gudme Bibliotek og fortæller ligestillingens historie set fra Sydfyn.

I år er det 100 år siden danske kvinder ved en skelsættende grundlovsændring endelig kunne gå til valgurnerne og afgive deres stemme på lige fod med mændene. Men hvordan har kvindebevægelsen siden udviklet sig? Og hvordan står det til med ligestillingen mellem kønnene anno 2015? Det giver Inga-Britt Kjølby Olsen bl.a. svar på svar på d. 12. maj, når hun gæster Gudme Bibliotek med foredraget: Fra Paulus over Grundloven til 99 lyserøde elefanter.

 

Kvindebevægelsen var stærk i Svendborg
Inga-Britt Kjølby Olsen har i en menneskealder været politisk aktiv i det sydfynske ogi en lang årrække sad hun i Svendborg Byråd for SF. Hun har på tætteste hold fulgt kvindebevægelsen, som den har formet sig i det sydfynske. Igennem 1970-ernes kvindeoptog til værtshuset Plyssen, happenings på Centrumpladsen og frem til nyere problemstillinger i de moderne kernefamilier.  I foredraget har Inga-Britt Kjølby Olsen særligt fokus på hvordan kvindebevægelsen udviklede sig i- og omkring Svendborg, hvor kampen for ligestilling stod stærkt.

 

Oplev Inga- Britt Kjølby Olsen: Fra Paulus over Grundloven til 99 lyserøde elefanter

 

På Svendborg Bibliotek:
Onsdag d. 6. maj kl. 19:30 
Gratis m. tilmelding på www.svendborgbibliotek.dk

På Gudme Bibliotek: 
Tirsdag d. 12. maj -15 kl. 19:00 
Gratis m. tilmelding på www.svendborgbibliotek.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php