Nu ryger Rob Roy

5. maj 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Skæbnen har nu indhentet Rob Roy

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

 

Svendborg midtby skal forbindes med havnen. Det har de fleste nok efterhånden observeret. Torvet har været gravet op, og ligger nu flot og færdigt, og i øjeblikket er hele Ramsherred igang med at få et løft.
Som led i den proces skal der etableres en trappe fra Møllergade og ned mod vandet, men for at det kan lade sig gøre, skal der først skabes en passage mellem bygningerne i gågaden. Og her ligger der et 264 år gammelt hus i vejen. Det handler selvfølgelig om værtshuset Rob Roy på toppen af Møllergade, som rives ned nu.

Læs også: Sidste mand lukker og slukker

 

Bygningen blev overtaget af Svendborg Kommune den 1. januar, og siden har der været foretaget geotekniske og miljømæssige undersøgelser. Undersøgelserne er nu overstået, og dermed kan nedrivningen – og sideløbende dermed de arkæologiske undersøgelser – gå i gang.

- Når bygningen er væk, skal vi i dialog med Kulturstyrelsen om, hvordan gavlen på Ribers Gård skal se ud – der er nemlig tale om en bevaringsværdig bygning, hvor der med stor sandsynlighed vil være nogle særlige ønsker til udformningen. Og først derefter kan arbejdet med at anlægge trappen ned mod havnen gå i gang, fortæller Kim Svagin fra Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune.

Arbejdet skal udføres af Tonny Madsen, der vandt udbuddet med en entreprisesum på 950.000 kroner. Arbejdet forventes at være udført den 17. juli.

Nedrivningen af Rob Roy er en del af byrumsprojektet Den Grønne Tråd, som foregår i et samarbejde mellem Realdania og Svendborg Kommune.
Beslutningen om nedrivningen har givet anledning til en del debat.
Læs mere om emnet her

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php