100 kvindehistorier fra Vera

23. maj 2015

 

Kunstnerkollektivet Vera fejrer kvinders valgret med en farverig kvindehyldest i bogform. Alle m/k er velkommen til bogreception på Svendborg Bibliotek.

 

For præcis hundrede år siden gav en skelsættende grundlovsændring danske kvinder ret til at komme politisk til orde. I en ny bog giver det svendborgensiske kunstnerkollektiv Vera ordet til 100 historiske og nulevende kvinder, og lader dem fortælle deres personlige historier, som for de flestes vedkommende udspiller sig på Fyn. Vera Kvindeportrætter værdier og drømme udkommer på 100-årsdagen for kvinders valgret og fejres med reception på Svendborg Bibliotek d. 4. juni kl. 19.00.

100 kvinder, 100 stemmer
Blandt de 100 kvinder, der fortæller fra siderne i bogen er en del kendte kvindepersonligheder fra Svendborg og omegn. Men også mange helt almindelige kvinder i alle aldre har fået taletid i den rigt illustrerede bog. Per Buk, der udgør den ene tredjedel af Vera forklarer:

”De 100 kvinder, som fortæller deres historier i bogen er valgt fordi deres historie eller livsperspektiv har noget at sige til en moderne læser af ethvert køn. Uanset hvilket samfundslag de taler fra, og uanset om deres historie er spektakulær eller dagligdags er alle kvinderne del af en stor kvindehistorie og rummer et budskab, som sætter læserens eget liv i perspektiv”.

Vera startede som breve
Gruppen Vera, der udover billedkunstner Per Buk tæller kollegerne Ann-Kerstina Nielsen og Eva-Mai Haugsted startede som en kunstnerisk happening tilbage i 2014. Her begyndte forskellige svendborgensere parvis at modtage mystiske, håndskrevne breve fra den sludrevorne livserfarne og 100 % fiktive kvinde, der altid blot underskrev sig Med kærlig hilsen Vera. De tre kunstnere bag brevene ønskede at sætte gang i folks tanker og samtaler om det helt almindelige liv, som bliver helt særligt, når vi deler det med hinanden, i breve, i samtaler og på gaden. I bogen Vera Kvindeportrætter værdier og drømme optræder de 100 kvinder kun med deres fornavn, og som en hilsen til Vera er deres personlige historier fortalt som et brev fra levede kvindeliv på tværs af historien. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php