Klimamåned i Gudbjerg

24. maj 2015

 

Lokalsamfundet er med til den grønne omstilling

 

Svendborg Kommune holder klimamåned i Gudbjerg. Lokalsamfundet er inviteret med til aktiviteter, samtaler og samarbejde om, hvordan vi nemmere og i fællesskab kan få mere klimavenlige vaner. 


Mange danskere er bekymrede for klimaet, men vi kan faktisk gøre noget – både hver især og i fællesskab med andre. Vi vil gerne sætte fokus på, hvordan vi kan tage nogle anderledes, mere klimavenlige valg i hverdagen, siger Pia Duus Jensen, som sammen med Karen Margrethe Jensen fra 28.maj til 18.juni åbner en “pop-up butik” i Gudbjerg med fokus på klima.

Pop-up butikken hedder Klimatikken og har fået lov at låne en nedlagt el-forretning over for Brugsen. Man kan ikke købe noget i Klimatikken, men den er et midlertidigt samlingspunkt, hvor lokalsamfundet kan mødes, få en god snak, blive inspireret og forhåbentlig få lyst til mere klimavenlige vaner.

Den enkelte kan gøre meget
Det er Svendborg Kommune, der har bedt Klimatikken om at rykke til Gudbjerg, og den er en af kommunens mange indsatser for at nå målet om at være omstillet til 100 procent vedvarende energi 2050.

– Med Klimatikken i Gudbjerg vil vi gerne sætte fokus på, at det er vigtigt, hvad den enkelte borger og lokalområderne kan bidrage med i den grønne omstilling, og det bliver spændende at følge aktiviteterne i de næste uger”, siger borgmester i Svendborg, Lars Erik Hornemann.


Udover mødestedet i Klimatikken vil der også være en masse forskellige aktiviteter, som Klimatikken holder i samarbejde med lokalsamfundet. Her vil der være fokus på transport, fødevarer, energi og genbrug, blandt andet gennem samkørsel, klimamad og et byttemarked.

 

Inspiration til klimavenlig hverdag
De to kvinder bag Klimatikken bor begge i økolandsbyen Den Selvforsynende Landsby i Hundstrup, hvorfra de henter en del af deres inspiration. Deres oplevelse er, at vi har masser af viden om klima, og gerne vil inspireres til hvordan, vi kan handle på den viden.

– For at kunne handle er det vigtigt, at vi mødes og taler sammen om, hvordan vi gerne vil leve. Det kan give os tro og handlekraft til et liv med mere omsorg for naturen, vores omgivelser og hinanden”, siger Karen Margrethe Jensen fra Klimatikken.

Klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune, Charlotte Vesterlund McAinsh, håber, at lokalsamfundet vil tage godt imod den nye ide:

– Hvis den bliver en succes, kan den med fordel kopieres i andre lokalområder, siger Charlotte Vesterlund McAinsh.
 

Der er åbning af Klimatikken og klimamåneden torsdag den 28.maj kl. 19 på Teglværksvej 2 i Gudbjerg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php