MusikCollege i Svendborg lukker eller…

27. december 2007


Indlæg skrevet af Lars Michael Christensen, daglig leder af MusikCollege frem til 31.12.2007

Danmarks første MusikCollege startede op i august, med 60 håbefulde elever. Eleverne på MusikCollege fik tilbudt en kvalificeret musikundervisning i kombination med en uddannelse på Svendborg Erhvervsskole. Musikundervisningen indeholder både teori, kor individuel undervisning og sammenspil. En stor del af undervisningen foregår på Harmonien som MusikCollege har et godt samarbejde med. Her er gode faciliteter, dygtige medarbejdere og et “rigtigt” musikmiljø.

Og hvordan er det så gået? Al begyndelse er svær, men forbavsende hurtigt blev der skabt et fantastisk miljø med en begejstring og entusiasme blandt elever og undervisere. Der var skabt rum for både de dygtige elever og dem der først skulle til at lære beherskelse af et instrument. Eleverne var efter kort tid ude at optræde til forskellige arrangementer og sprudlede af energi og glæde for musikken.

Et rigtigt godt initiativ efter alles mening. Efter blot 5 måneder har bestyrelsen på Svendborg Erhvervsskole set sig nødsaget til at stoppe deres bidrag til MusikCollege, hvilket betyder at det ikke kan fortsætte i sin nuværende form. Man skønner at udgiften til at drive et MusikCollege er for dyr. Kvalificeret musikundervisning er dyr og desværre en for stor byrde for Erhvervsskolen.

Men skal Svendborg undvære MusikCollege? Elever, lærere og forældre har taget initiativ til at mødes kort efter nytår for at tænke nye tanker. Er der mulighed for at drive MusikCollege uden Erhvervsskolens støtte? Hvordan kan man skaffe den nødvendige kapital?

Der skal tænkes mange tanker og lægges meget energi i, for at MusikCollege kan eksisterer fremover, men projektet er simpelthen for godt, både for eleverne, men også for Svendborg som kulturby. Hvis Svendborg skal markere sig på kortet over byer der gør en aktiv indsats for de unge og gerne vil tiltrække nye borgere til byen er her serveret et unikt projekt. Talentudvikling, uddannelse, sunde fritidsinteresser, udvikling af byens musikmiljø… MusikCollege fortjener en bedre skæbne.

Lars Michael Christensen, Dec.2007
www.musikcollege.dk

6 svar til MusikCollege i Svendborg lukker eller…

 1. Erik Mikkelsen
  2. januar 2008 at 08:09

  MusikCollege er en af de bedre tilbud for vores unge mennesker her i Svendborg. Musik er en fornuftig og spændende interesse som i en by som Svendborg burde have de absolut bedste betingelser. Men når økonomien kradser, er det typisk det svageste led som må bukke under. Jeg begriber dog ikke hvordan man kan lade et sådant projekt gennemarbejde og lade frivillige mennesker lægge hundredevis af frivillige arbejdstimer i det, for et halvt år senere at fremvise et regnskab med røde tal på bundlinien. Hvorfor har man ikke kunne regne det ud fra starten? Der må sidde nogen med nogle gevaldig røde ører.

  Erik Mikkelsen – Svendborg

 2. Morten "Sol" Petersen
  6. februar 2008 at 10:10

  Kære Lars!

  Jeg var med ved starten, og mærkede den fantastiske energi, og er helt enig i, at det er en katastrofe, at man er nået til den konklusion.
  Jeg håber dog jeres anstrengelser vil give “nyt liv”, og muliggøre en fortsats eksistens….

  Jeg vil gerne drøfte videre, og høre om jeres tiltag.

  M.v.h.
  Morten

 3. Hanne Winther
  13. februar 2008 at 18:58

  Kære lars,
  Det er med stor bedrøvelse at høre, at Musik College skal lukke. Min søn har et stort ønske om at kombinere erhvervsskole med musik.
  Da jeg forespurgte fik jeg at vide at i står overfor en lukning.
  Hvor er det dog ærgerligt!
  Jeg vil meget gerne vide, hvis i finder en løsning og dermed undgår lukning.
  Mange hilsener
  Hanne

 4. 26. maj 2008 at 16:30

  Kære Lars og andre interesserede.
  MusikCollege blev søsat som en bæredygtig skude bl.a. på grund af ildsjæle som dig. Tak skal du have!
  Med ca. 60 forventnigsfulde og glade unge mennesker tog skibet af sted på jomfrurejsen. Og hvilken rejse…
  Med min, næsten daglige, gang som matros blandt de studerende fra college, kan også jeg kun bekalge beslutningen om at nedlægge projektet. Sjældent har jeg set en besætning så fuld af liv, kampgejst og teamspirit.
  Desværre er det ikke alle skibe der søsættes som får lov at sejle deres tid ud. MusikCollege er sendt til ophug på baggrund af økonomiske problemer. Øv… Jeg har så svært ved at se skuden gå ned bare fordi at der er lav vande i kassen. Jeg mener heller ikke at alle sejl har været sat for at finde en anden økonomisk løsning. Kunne det ikke tænkes at man som kløveret Musikcollege havde mulighed for at skære ned på de dyreste aktiviteter (eneundervisning fx.)… Kunne det tænkes at der ligger nogle projektpuljer man kunne have søgt, evt. hos staten? – Mulighederne er derude.
  Tak for denne gang MusikCollege. Håber at det har været det hele værd.
  God vind fremover.
  Med venlig hilsen

  Mads Andersen

 5. 19. oktober 2011 at 18:08

  Hvis man ikke er orienteret om hvem det er, der her omtales :

  “Ikke uden grund tildeltes han for nogle år siden i konsekvens af hans mange gode skole-resultater “Janteknuser-prisen” ,

  og er ophavsmanden til den “rådne skude”, bliver man forhåbentlig klogere, efter at have læst “Debat om det almene gym. contra handelsgym.” :

  http://www.sol.dk/debat/200-ordet-er-dit/2343712-overvejer-at-droppe-ud-af-studiet?limitstart=0&limit=400

  Med venlig hilsen
  C. M.

 6. 5. august 2018 at 17:44

  siden i konsekvens af hans mange gode skole-resultater “Janteknuser-prisen” ,

  og er ophavsmanden til den “rådne skude”, bliver man forhåbentlig klogere, efter at have læst “Debat om det almene gym. contra handelsgym.” :

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php