Mentaliteten giver arbejde op ad bakke

28. maj 2015

– Vi ser på hvad vi ikke har, og hvad vi ikke kan i stedet for det modsatte, mener Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V)
(Foto: mitsvendborg.dk)

Download undersøgelsen her

 

Der er netop kommet en ny Tilfredshedsundersøgelse fra erhvervslivet, og det ser ikke godt ud.

 

AF PER VINCENT

 

Hver anden virksomhed mener, at Svendborg Kommune gør arbejdet dårligere end andre kommuner, og fire ud af ti siger, at det ligger på niveau med andre.
Undersøgelsen er lavet af A&B Analyse for Svendborg Alliancen.

– Vi ville gerne have lidt flere nuancer på de tidligere undersøgelser fra Dansk Industri, hvor Svendborg jo ikke klarede sig alt for godt. Den her undersøgelse er en øjenåbner, og vi kan se, at udviklingens hastighed og retning er afgørende, og den her analyse skal bære os videre, siger formanden for Svendborg Alliancen, Carl Åge Jensen.

Et af de mere markante punkter er erhvervslivets kritik over for kommunens mangel på lydhørhed, og ikke mindst den manglende evne til at formidle tingene klart.

 

Den fynske mentalitet
Borgmester Lars Erik Hornemann havde håbet på et bedre resultat.

– Det er helt tydeligt, at der skal satses meget mere på visse områder. Byggesager, for eksempel, men også over for detailhandlen, som klager over manglen på p-pladser inde i byen. Vi har bare ikke flere p-pladser efter at vi ændret forholdene til det bedre mange steder, men vi er altid klar til at tale om tingene, og kan vi gøre det bedre, så gør vi det. Den her undersøgelse viser jo også, at der er plads til forbedringer mange steder i det arbejde, vi laver, siger Lars Erik Hornemann.

Borgmesteren mener, at mange af besvarelserne også hænger sammen med en bestemt mentalitet.

– Jeg må sige, at den fynske, negative holdning skinner igennem. Vi ser på hvad vi ikke har, og hvad vi ikke kan i stedet for det modsatte, og det betyder altså, at det giver arbejde op ad bakke, understreger Lars Erik Hornemann.

 

Læs også: Svendborg ligger helt i bund

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php