Hvor er de rekreative områder?

14. juni 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

“Hvor er de rekreative områder henne? Hvor er klatrestativet til ungerne, som det man i Odense har placeret midt i gågademiljøet? Og hvor er street arten blevet af?”

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvenborg.dk

 

Nu gider vi ikke bruge mere tid på at diskutere, om der skal være 21 eller 26 parkeringspladser på det bilfrie torv i midtbyen. Ej heller, om der af trafiksikkerhedshensyn i gågaden burde være en lyskurv og et fodgængerfelt i Kattesundet. Og når vi nu er i gang med alt det, vi ikke skal bruge mere tid på, skulle vi så ikke bare eliminere tanken om, at Rob Roy kunne have været bevaret, hvis man havde leget en smule mere med de kreative ideer til forbindelsesledet mellem bymidten og havnen.
Men som sagt – det gider vi ikke bruge mere tid på at diskutere.

 

Lad os i stedet holde fast ved det her med kreativiteten.
Den grønne tråd – som skal forbinde havnen og byen – vil, når den er helt færdig, uden tvivl puste nyt liv i nogle forsømte områder i bymidten. Torvet er færdigt, og det er vel de færreste, som ikke synes, at det er blevet et flot resultat. Springvandet er tilbage, og brostenene har været oppe og blive kælet lidt for. Der er plantet træer ved Lilletorv, kommet bedre belysning, og så er belægningen i kanten rundt forbedret for de bløde trafikanter.
Det hele er blevet rigtig flot i rene rette linjer.
Alligevel er det som om, at der mangler noget i Den grønne tråd. Noget af det som kendetegner Svendborg, og de mennesker som bor her. Det lidt skæve og upolerede.

 

For hvor er de rekreative områder henne? Hvor er klatrestativet til ungerne, som det man i Odense har placeret midt i gågademiljøet? Og hvor er street arten blevet af?

I skrivende stund er Den grønne tråd nået til Ramsherred-boulevarden, hvor der kommer træer på begge sider, ny lyssætning, en lille sø – og naturligvis nogle parkeringspladser.
Kunne man forestille sig at benytte lejligheden, nu hvor entreprenørmaskinerne alligevel er i området, til at gøre noget markant ved den grønne skråning, som adskiller Ramsherred fra byens kulturhus. Ganske vist forlænges skråningen ud mod Ramsherred, men hvorfor ikke udnytte denne dejlige grønne oase og omdanne det til én stor rekreativ ‘legeplads’ for hele familien, hvor børnene kunne boltre sig, mens far og mor nød kaffen i solen. Væk med zig zag-betonstien op til Borgerforeningen, som ingen alligevel benytter, og udnyt rummet med en smidig og hurtig vej til og fra kulturhuset.

 

Det ville klæde Den grønne tråd, om der havde været fundet plads i de 69 mio. kroner, den koster, til flere kreative udfoldelsesmuligheder. Vi brander jo trods alt os selv på, at her sprudler af kreative mennesker. Og mennesker – dem vil vi gerne have flere af i vores nye byrum i midtbyen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php