Så svinger vi penslen

15. juni 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Kunst på dokken er nu klar til at slå i gang

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Godt og vel 370.000 kroner i lokale sponsorater. Ruller og pensler, maling og stilladser samt forplejning af kunstnerne fra butikker og forretninger i byen. Det er resultatet af et enestående benarbejde gjort af Morten Sol Petersen og nogle lokale kunstnere.

Det handler om et kæmpe stort maleri på hele gavlen af den 125 meter lange og 10 meter høje flydedok, som ligger for enden af Frederiksø. Nu er pengene i hus, og arbejdet er skudt i gang.

 

Måske Danmarks største maleri
Hvor der er vilje, er der en vej. Det motto kan tidligere kulturudvalgsformand i Svendborg Kommune Morten Sol Petersen med rette tage til sig. Det er ham, som har overbevist sponsorerne om ideen med Blå Dok.

 – Forestil dig, hvor fantastisk det kommer til at se ud. Man vil kunne se det gigantiske maleri fra lang afstand ved indsejlingen til Svendborg, lyder det begejstret fra Morten Sol Petersen. Og han kan godt være stolt. Udsmykningen af dokken, som skal illustrere stålskibsbyggeriet og sætte fokus på Svendborg som søfartsby, bliver et af Danmarks største malerier.


Tak til sponsorer
Det er godt to år siden, at Morten Sol Petersen rettede de første henvendelser i forhold til projektet.
– Da jeg første gang luftede tanken for dokkens ejer, Cai Larsen fra Petersen & Sørensen, var han straks med på ideen. Og da så også Svendborg Kommune synes godt om planerne, så gik vi prompte i gang med at søge sponsorer. Og lad der herfra lyde en kæmpe tak til alle de, som har medvirket til, at projektet nu er en realitet, lyder det fra Morten Sol Petersen, som hele vejen igennem har været allieret med de to lokale kunstnere Søren Bo Østerkjærhuus og Nigel Thomas samt Christian Olsen fra København. Sidstnævnte har fungeret som sparringspartner og med-idéudvikler under hele processen med erfaring fra lignende projekter ved blandt andet metroen i København.

 

Udtryk af maritim kulturarv
I dag er det Søren Bo Østerkjærhuus og Nigel Thomas, som kommer til at stå for det store arbejde med at dekorere dokken. Og malingen bliver rullet på. Ikke noget med sprayflasker.

– Vi har været i god dialog med museumsinspektør Esben Hedegaard fra Svendborg Museum, som har været til stor inspiration i forhold til, hvordan vi får illustreret stålskibsproduktionen i Svendborg. Det første udkast er blevet udviklet en smule, så nu er vi klar med den endelige illustration, som det kommer til at se ud færdigt. Og så maler vi også de helt præcise geografiske koordinater for dokken. Det er en meget skæg detalje, synes jeg, siger Søren Bo Østerkjærhuus og tilføjer, at de selvfølgelig er i tæt dialog med Petersen & Sørensen hele vejen, så arbejdet er koordineret i forhold til, når dokken skal dokke skibe ind og ud.

Det færdige resultat forventes færdigt til juni.

 
Sponsorer Blå Dok

Halberg A/S                                               
Fynske Bank                               
Svendborg Kommune
Hempel
Strange Pedersen Aktieselskab
Svendborg Håndværk & Industriforening
Halberg A/S               
Global Stillads
Albani                                 
Inge og Klaus Hjorth-Westh
Farve-xperten                                                                 
RS Totalbyg               
Bobs               
Nr. 1 Pizza               
Bralar Holding                                                
Radio Diablo                                                     
Guldsmed Lauridsen
Svendborg Havnekontor M/F Helge                                               
Tiger Svendborg                                                               
Tektrol Svendborg                                               
Caleamaritime

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncerBESØG OS I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php