Kolde tæer og rockentusiaster i Kattesundet

17. december 2008


Op mod 100 AC/DC fans trodsede vinterkulden og tilbragte natten sammen i Kattesundet foran Fona hvor billetter til en koncert til sommer i Parken blev frigivet her til formiddag kl.10:00
www.acdc.com

-Hvad får folk til at stå op midt om natten i en temperatur nær frysepunktet, for at slå bivuak midt i Kattesundet? Svaret er ganske enkelt – en rockkoncert til sommer.
mitsvendborg.dk tilbragte natten til onsdag sammen med til sidst op mod 100 rockentusiaster i kø foran Fona i håbet om at kunne gå derfra kl. 10 næste formiddag med en AC/DC koncertbillet i hånden.

Allerede kl. 11 tirsdag formiddag havde den første slået sig ned i termokedeldragt, hue og handsker foran Fona butikken i Kattesundet. -Jeg vil være helt sikker på at sikre mig min billet til AC/DC koncerten. Udtalte den skråsikre tidligt mødte rock `n roll fan. Og han var da også den første, som med et veltilfreds sejrsudtryk i ansigtet, kunne forlade Fona butikken kl. 10:05 onsdag formiddag med sin AC/DC koncertbillet.

Australske AC/DC har netop udgivet et nyt album: “Black Ice” og er igang med en verdensturne. En turne som i første omgang, til stor skuffelse for mange stabile fans,  ikke var meningen skulle bringe dem til Danmark. Men så alligevel.. sidste torsdag blev det proklameret: AC/DC giver koncert i Parken 19. juni 2009 med billetsalg fra billetlugen.dk og Fona butikkerne rundt i landet.

Bajere og lange underbukser
Med de lange underbukser hentet frem fra skabet, og iført strikhue, handsker og termokande, trodsede mitsvendborg.dk vinterkulden, og tilbragte natten sammen med de mange AC/DC entusiaster som havde slået lejr i Kattesundet. Fra midnat var der allerede kommet 10-12 stykker, og ved 3 tiden kørte en taxa ind på Torvet med to gutter – to soveposer og en kasse Tuborg – Rock `n roll. Ved 5 tiden var tallet oppe på 24 og kulden var begyndt at gå i tæerne på folk, som stod og vippede eller gik rundt for at få varmen. Og så var der dem som bare sov. En enkelt endda med en så højlydt snorken, at han blev optaget på mobiltelefon, og til stor morskab for flokken, blev afspillet for ham da han vågnede hen på morgenstunden. Kl. 7 kom avisbuddet forbi med Metro Express. -Så er der “Hus forbi” – kom det fra en, med en hentydning til de hjemløses “gadeavis” og stemme i det danske mediebillede. Jo, humøret var stadig højt trods kulde og uvisheden om man nu også kunne gå derfra med en AC/DC billet på lommen.

God kø-kultur
Solen var begyndt og stå op, og det samme var folk. Der var nu omkring 60-70 stykker samlet i Kattesundet – alle kommet for det samme. Efterhånden som folk var dukket op i løbet af natten, havde de skrevet sig på en liste. Således kunne man holde styr på køen, som senere skulle udgøre hvornår man kunne komme til “billetlugerne” i Fona. Der var en usædvanlig god moral omkring denne kø-kultur – ja, jeg har set langt værre eksempler hos bageren søndag morgen, og her er der oven i købet varme på!
Efterhånden nærmede klokken sig 09:30 og dørene blev åbnet til Fona. På det tidspunkt var nok 100 mennesker mødt op, og da køen blev opstillet gik den fra Fona og ned til De Fire Årstider.

Nedbrud
Endelig inde i varmen, og selvfølgelig til AC/DC musik i højtalerne – som i 35 år har været bygget op om stort set de samme 4 akkorder, den samme pulsbas og en hæs forsanger som fremfører tekster som hovedsageligt handler om kvinder og sprut – sprut og kvinder. Nu var der kun en halv time til at billetlugen.dk gav de omkring 47.000 billetter fri. Der var en spændt stemning i forretningen, og mange var klar også med mobiltelefonerne for at have en ekstra chance for at komme igennem til billetsalget. Enkelte havde endda deres bærbare computere med, og gik online til billetlugen.dk. Så blev klokken 10 og de første billetter løb igennem printeren. Den første var naturligvis den tålmodige mand, som 23 timer tidligere havde taget position som den første foran Fona forretningen i Kattesundet. Så det gik det ellers slag i slag -i de første 6 minutter – så gik nettet ned!
Det tog folk med megen sindsro. -Det sker jo hver gang. Var der en som sagde, og bemærkede at hans kammerat fra København lige havde sagt det samme fra en Fona forretning ved Fisketorvet. Ventetid… og endelig online igen. Man kunne næsten mærke hvordan adrenalinen blev pumpet rundt i de mange forventningsfulde kroppe i Fona. Tænk sig hvis man nu ikke fik en billet! Så ville det hele have været forgæves, og man kunne være nødsaget til at måtte betale det måske 3-4 dobbelte på sortbørsen efterfølgende – hvis man altså bare ville til den AC/DC koncert.
Da klokken var blevet 10:30 var der stadig kø fra døren til skranken i den anden ende af Fona forretningen og mange, mange nedbrud i billetlugen.dk forbindelsen satte umiddelbart tempoet for salget en del i stå, og mange håbefulde AC/DC fan måtte sande, at deres chancer for en billet til koncerten 19.juni måske var meget små. I skrivende stund meldes der udsolgt på billetlugen.dk

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

3 svar til Kolde tæer og rockentusiaster i Kattesundet

 1. Anders Holse
  17. december 2008 at 21:05

  Ja sikke en morgen, men hvor er jeg glad for min ståplads den 19 juni.
  Vi ses i parken….

 2. Kim Jensen
  18. december 2008 at 21:22

  Stod selv ved fona.. Jeg har snakket med fona’s hovedekontor.. De meldte udsolgt kl 13.. Men det var ikke fordi at der ikke var flere billetter, men fordi at de vuderede at vidre salg ville skade deres jule handel.

  Fuck fona siger jeg bare, de vil godt have lidt reklame ved at sælge billetterne om morgenen, men om eftermiddagen så er det slut.

  Det er da enten eller, ikke kun hvis det er til deres fordel.

 3. Palle Hansen
  21. december 2008 at 15:07

  Jeg kom desværre for sent til at sikre mig en AC/DC billet. Troede at det var tids nok at komme kl.7 om morgenen, men der var der allerede en kæmpe kø. Jeg stod stadig i køen i Fona da klokken var 12 og opgav så da min fornemmelse sagde mig, at det ville blive nærmest umuligt at få en billet når billetlugen er så dårligt fungerende. Jeg fatter bare ikke, at de stadig kan blive ved med at sælge billetter til de store koncerter på den her måde. Det er jo helt tydeligt, at de ikke er opgaven voksen. At jeg så kan læse, at Kim Jensen siger, at Fona lukkede for billetsalget kl.13 gr. at det ville skade deres julehandel er da virkelig for langt ude. Hvis Fona vil have opgaven at sælge billetter til de store koncerter, må de også følge det helt til dørs. Det andet er meget uprofessionelt synes jeg.
  Nu vil jeg prøve at få fat i en billet på nettet andensteds, og det bliver jo nok til en væsentlig anden pris end de 550,- Det seneste jeg har set er at ståpladser handles til om mod 1500,- og det er da helt vildt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php