Fusion sikrer maritim ekspertise

22. juni 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

El-Gården har med opkøbet af virksomheden Poul Olsen sikret sig stor ekspertise inden for maritime elinstallationer. Kunderne nyder godt af fleksibilitet og service.

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Når to virksomheder fusionerer, kan medarbejdere såvel som kunder blive udsat for omvæltninger og usikkerhed. Kan man få varen i den kvalitet, man plejer at få den?

Med opkøbet af den velrenommerede virksomhed Poul Olsen sidste år har El-Gården, der ejes af Sydfyns Elforsyning, vist, at service, ekspertise og fleksibilitet kan forblive intakt, selv når det er en niche-virksomhed, som opkøbes af en større virksomhed.

 

El er livsnerven
I dette tilfælde gjaldt det maritime elinstallationer, der er en livsnerve i moderne skibe, hvor stort set alle vitale funktioner er afhængige af sikker el og opdateret viden hos dem, der skal installere og vedligeholde systemerne. Det gælder lige fra den simple stikkontakt til de komplicerede navigationssystemer, der sørger for kurs og sikkerhed ombord.

Morten Dahl Petersen er projektleder for det maritime elområde i El-Gården, der blev købt ind med overtagelsen af virksomheden Poul Olsen. Han fortæller om stigende efterspørgsel på ekspertisen i takt med, at moderne skibe får stadig mere elektronisk udstyr.

– Der er igen blevet plads til investeringer i branchen og dermed også stadig mere brug for det, vi kan. For ejerne er det vigtigt, at vi kan rykke hurtigt ud, når skibene har behov for reparation eller service, da det koster mange penge for rederne, når skibene ligger i havn. Den fleksibilitet sætter vi en ære i at kunne levere, fortæller han.


Krævende og spændende område
I dag har El-Gården otte mand ansat inden for det maritime elområde, og det kræver kurser og efteruddannelse at holde sig opdateret. Til gengæld får medarbejderne spændende opgaver og ind imellem mulighed for at rejse ud med jobbet – f.eks. til borerigge, der skal søsættes eller skibe i fremmed havn, ligesom man har stor viden om de stadig mere avancerede dykkertræningsfartøjer, der er spækket med elektronik.

Peter Ring-Andersen er en af de loyale kunder, der er fulgt med over i El-Gården fra Poul Olsen.

– Vi har altid været tilfredse med den service og kvalitet, Poul Olsen kunne levere – og den er den samme. Vi er selvfølgelig også glade for at kunne handle lokalt – den vigtige, hurtige service, og at folkene har indgående kendskab til vores skibe, siger han.

Brian Ørum Hansen er tilfreds med den nye ekspertise, som El-Gården forventer sig mere af i de kommende år.

– Det er naturligvis godt for os som forretning både at have et varieret udbud af specielle kompetencer, men det er heller ikke en hemmelighed, at det er et godt forretningsområde rent økonomisk at satse på. Vi tror på fortsat vækst inden for dette felt og er glade for at kunne byde ind som lokal virksomhed, siger han.

 

elgaarden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php