Rock´n´roll mureren

26. juni 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Before Elvis there was nothing (John Lennon)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvad kommer der ud af en skuespiller, Elvis-sanger og skolelærer? En murer – naturligvis.

Sådan en har vi i Vester Skerninge. Han hedder Lars Knigge, er murermester og har forrygende travlt. Lige for øjeblikket med opgaver, som handler om at spare penge for folk.
Det vender vi tilbage til. Først til det her med Elvis.

 

’The King’
Der er en helt særlig grund til, at DAB-radioen på byggepladsen er tunet ind på én bestemt station. Her spilles der nemlig Elvis Presley 24/7. For murermesteren er tosset med Elvis, og det er jo mester, som bestemmer.
– Der er bare et eller andet over Elvis. Jeg har været sanger i et Elvis-orkester og dyrket Elvis i rigtig mange år. Han er og bliver ’The King’, lyder det fra Lars Knigge. Skjorteærmerne er rullet op, og på den brede murerunderarm ses en stor tatovering af mesteren selv: Elvis.

Flot facade og penge sparet
Jeg møder Lars Knigge ved en ejendom i Rantzausminde. Her er murerne i gang med en større facade- og gavlrenovering af huset, som har en kedelig opmuring af sten i gasbeton. Men det bliver der lavet om på. Og samtidig med, at ejendommen får et æstetisk løft, så er der også penge at spare for ejerne.
– Det foregår på den måde, at vi laver en ’mur’ af hårde mineraluldsplader, der limes og dybles udvendig på facaden og derefter pudses op. Det nedsætter varmeforbruget markant samtidig med, at huset får en stærk og ny, flot facade, forklarer Lars Knigge. Og han ved, hvad han taler om. Murermesteren er nemlig certificeret Skalflex Isolatør.


Hold kulden ude
Ideen med at isolere udefra i stedet for indvendig har flere logiske forklaringer.

– Når man vælger at efterisolere sin ejendom indvendig, så reduceres der i kvadratmeter. Det kan i nogle tilfælde være den eneste mulighed. Men i tilfælde som denne ejendom, så forskønner man huset med en pudset facade. Og så er der også fordele i at møde kulden med isolering, inden den kommer ind i huset, siger Lars Knigge, som også laver badeværelser og renovering af ældre bindingsværkejendomme.

 

Skuespiller, lærer og murer
Lars Knigge har drevet sin murerforretning siden 2006. I dag beskæftiger han, udover sig selv, to murersvende og en lærling. Og så er de medlem af Byg Garanti-ordningen.
Egentlig ville han havde været skuespiller og har da også haft søgt ind på Skuespillerskolen.
I stedet blev det til en uddannelse, først som murer og senere som skolelærer. Og efter et par år som faglærer på Odense Tekniske Skole startede han op som selvstændig.
Og så er der jo altid Elvis.

 

larsknigge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php