Vester Skerninge og popstjernerne

28. juni 2015

Lars Kirkegaard og Ray Charles har én ting tilfælles: mikrofonen. 
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Kirkegaardens Studie og P.A. Lyd er gemt godt væk blandt lagerbygninger og træer

 

AF PER VINCENT

 

Nu er Lars Kirkegaard ikke den, der sådan går rundt og blærer sig, og han skal presses lidt, før der kommer navne på bordet. Igennem årene har der været mange musikere og sangere i hans studie på Industrivej i Vester Skerninge, også nogle af de store. Selv Ray Charles har en tilknytning.

 

Det bliver ikke bedre
Musik, musik, musik – morgen, middag og aften. Og natten med, for den sags skyld.

Livet har aldrig været bedre for Lars Kirkegaard, han laver det, han elsker, også selv om det bestemt ikke er nogen god forretning, og ikke mindst har han mødt kvinden i sit liv, Ann Fuglsang.

Han driver lydstudiet, han laver PA-lyd (højttalere og mixerpult) til koncerter med mange forskellige bands og solister, og han er en meget aktiv musiker. Hans orkester What Ever er netop udnævnt til at være Svendborgs stadsensemble. Harmonikaen er hans instrument.

Og så laver Ann Fuglsang og Lars Kirkegaard den traditionsrige ”Festival på Kirkegaarden” hver sommer. I år den 1. august og nu med en helt særlig begivenhed. De skal giftes.

– Ja, jeg har et godt liv, og jeg tager friheden til at være menneske. Jeg arbejder med det, jeg helst vil og bestemmer selv farten, det bliver ikke bedre, siger Lars Kirkegaard.

 

Autenticiteten er afgørende
Hans force ligger i musikforståelsen og hans totale gehør.

Lars Kirkegaard er meget kritisk over for, hvordan musikken lyder, i studiet og på scenen, og udgangspunktet er det samme, når han selv spiller: Det skal være ærligt og autentisk uanset musikstil og publikum, og han ved godt, hvad han ikke kan lide.

– Når lyden bliver alt for pæn og poleret, som for eksempel ved meget dansktopmusik, så keder jeg mig, og jeg vil gerne kunne smile ad det, jeg laver. Hjertet, følelsen, skal være der, uanset om jeg spiller Ungarsk dans nr 5, Highway to Hell eller temaet fra Olsen Banden, så bliver det aldrig det samme to aftener i træk, fordi stemningen, både publikums og din egen, er anderledes. Det er jo levende musik, understreger Lars Kirkegaard, der har spillet jobs i tusindvis.

 

… også på film
Ray Charles har aldrig sat sine ben i Vester Skerninge, men han har med sikkerhed sunget i en af de mikrofoner, som Lars Kirkegaard har købt hos DR og nu bruger i studiet.

Til gengæld har der været så mange andre, for eksempel Rugsted & Kreutzfeldt, Søs Fenger, Peter Belli, Nice Little Penguins, Aske Jacoby, På Slaget 12 og skuespilleren Michael Persbrandt, der indspillede sangene til filmen ”En du elsker”.

Sådan nogle kunder må man da gerne blære sig lidt over…

 

kirkegaarden.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncerBESØG OS I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php