Afstemningen til SVEND PRISEN er i gang

20. juli 2015

(Foto: Knud Mortensen)

 

I fredags åbnede årets afstemning på kino.dk til SVEND PRISEN, og nedtællingen er begyndt. Om kun en måneds tid fyldes Svendborg af kendisser og filmfolk, når SVEND15 løber af stabelen i Svendborg d. 21.-28. august.

 

Mange måneders forberedelser kulminerer inden længe i Danmarks største filmfest, når den ugelange SVEND15 folder sig ud og hylder filmens verden. Som fyrtårnet i festlighederne rejser SVEND PRISEN sig i form af et storstilet prisuddelingsshow i år med Mia Lyhne som vært. For en stund flytter filmens fortryllende univers helt tæt på publikum. Film og skuespillere hyldes i otte forskellige kategorier, som hele Danmarks filmpublikum nu har muligheden for at stemme om.

 

Stem på din filmfavorit på kino.dk
SVEND PRISEN er en filmpris, hvor det er publikum, der afgør, hvem der skal hædres, i modsætning til mange andre danske filmpriser, hvor en jury afgør, hvad der har været godt.

 

– Nu åbner afstemningen på kino.dk og så er det op til det danske filmpublikum at afgøre, hvem der skal vinde den eftertragtede SVEND PRIS statuette i hver af de otte kategorier. Sidste år løb Kvinden I Buret med prisen som Årets mest populære danske film og Anders Breinholt var værten, der styrede slagets gang. Det var en fantastisk fest på en sommerlig augustaften, som vi glæder os helt vildt til at gentage i år, fortæller leder af SVEND15 Maria Moni.

 

Sidste års snigpremiere er nomineret
En af filmene som i år er nomineret i kategorien Årets mest populære film er Hella Joofs All Inclusive med underfundige Bodil Jørgensen i en af hovedrollerne. Sidste år fik filmen snigpremiere til SVEND14. Nu bliver det spændende at se, hvordan publikum har taget imod filmen i løbet af året.

 

– Filmene nomineres efter hvor populære de har været i biograferne. Men det er jo ikke nødvendigvis ensbetydende med, at den bedst sælgende film vinder alle priserne. I år er feltet virkelig bredt, og en fantastisk række instruktører er repræsenteret. Blandt andre Hella Joof, Anders Thomas Jensen, Mikkel Nørgaard der vandt sidste år, Niels Arden Oplev der vandt i 2006, Erik Clausen der vandt i 2007 og Susanne Bier der vandt i 2011 og samtidig vandt en Oscar. Jeg glæder mig i hvert fald til at se udfaldet, fortæller en spændt Maria Moni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php