OFF på SVEND og SVEND på OFF

30. juli 2015

 

Fyn er film – og særligt i uge 35. Hele to filmfester på Fyn i samme uge i august. Det lyder umiddelbart som om, der er lagt op til skarp konkurrence mellem OFF og SVEND, men i stedet indgår de to i et stærkt samarbejde.

 

Kortfilm og spillefilm
Inden for kortfilmens charmerende genre folder OFF sig ud i Odense, mens SVEND i Svendborg dyrker spillefilmens fordybende univers. Men fælles for de to er, at det frem for alt kommer til at handle om film, så der er god grund til at reservere tid i kalenderen til begge filmfester.

Lederne af OFF og SVEND, henholdsvis Birgitte Weinberger og Maria Moni er helt enige. Film er en kunstform med forskellige genrer lige som litteratur. Og om du er til noveller eller romaner eller begge dele, er i teorien det samme inden for kortfilm og spillefilm. Der er så mange elementer, instruktørerne kan arbejde med i filmens udtryksform, og hver genre har sin charme.

 

OFF er en sjælefuld kortfilmsfestival, der siden 1975 har dedikeret sig til det korte format. 

– Vi støtter kortfilmkunsten kompromisløst. Kortfilm kan ofte tillade sig lidt mere end spillefilm, for som publikum kan vi bedre forholde os til at blive provokeret i 8 minutter end igennem halvanden times spillefilm. Så bliver det simpelthen for meget. Og det er noget af det, der gør kortfilmen så interessant, forklarer Birgitte Weinberger.

 

SVEND er trådt ind i det tredje år som offentlig begivenhed. Det er 11. år SVEND PRISEN bliver uddelt, men før 2013 var det en lukket fest for filmbranchen.

– SVEND er folkets filmfest, der hovedsageligt fokuserer på spillefilm. Med uddelingen af publikumsprisen SVEND PRISEN, hyldes de mest populære biograffilm fra det forgangne år ved et storstilet prisuddelingsshow. I år er det Mia Lyhne, som er vært. Kendisser og filmfolk kommer til Svendborg og bliver fejret under åben himmel, og for tredje år i træk er alle inviteret med til festen, fortæller Maria Moni.


To forskellige filmgenrer
De to filmfester dyrker hver sin genre, hvilket giver rigtig god grund til at arbejde sammen. I år sker det ved, at OFF viser sidste års vinderfilm fra SVEND, Mikkel Nørgaards Kvinden I Buret med Nikolaj Lie Kaas, Sonja Richter og Fares Fares i hovedrollerne, og SVEND viser OFFs publikumsvinder fra 2013 Ud, Spring Over, Ind af Thomas Daneskov med Thomas Ernst og Søren Spanning i hovedrollerne.

– Selvom man deltager i SVEND og godt kan lide at fordybe sig i spillefilm, kan man jo godt have lyst til at opleve en række skæve kortfilm af topklasse, og så er det oplagt, at vi samarbejder med OFF om det, siger Maria Moni.
  

Fordele frem for ulemper
Både Birgitte Weinberger og Maria Moni ser fordele ved, at de to filmfester løber af stabelen i den samme uge. Det kan være svært at trække national opmærksomhed til provinsen, men når to interessante film-begivenheder kan arbejde sammen og tale med dobbelt stemme, bliver det måske lidt lettere.

 

svendfilmfest.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php