Giant Steps springer ud med et overdådigt forårsprogram

3. januar 2009


Deodato Siquir Quartet, Bourbon Street Jazzband og Hugo Rasmussen Allstarz er de første af en lang række kunstnere som Giant Steps præsenterer i deres nye forårsprogram.
www.giantsteps.dk

Rytmisk Musikforening Giant Steps er igen klar til at springe på hovedet ud i en koncertsæson, hvor de gode musikalske tilbud står i kø. Med det nye forårsprogram, der netop er sendt på gaden, beviser foreningen endnu engang, at den kan sætte Svendborg på landkortet som en af Danmarks førende musikbyer. Her er alt hvad et musikhjerte kan begære og lidt til. 26 arrangementer venter forude, og kortene er som altid blandet med omhu – fra jazzens mangfoldige udtryk til verdensmusikkens inciterende toner og rytmer udført af både regionale, nationale samt internationale navne.
 

Allerede lørdag eftermiddag kl. 14.00 d. 3. januar slår Giant Steps dørene op på Arne B med en omgang sveddryppende boogie, cool swing og dampende varm New Orleans-jazz. Det er Bourbon Street Jazzband, der leverer varen, og besætningens 7 modne herrer kan om nogen sætte gang i årets første Frokost-jazz.  Orkestret har ikke mindre end 52 år på bagen, men
der er hverken knirk eller knag at høre. Ikke det mindste tegn på messingtræthed – tværtimod kender alle medlemmer hinanden på hver en akkord – hvert et trut, tangentstrøg, banjogreb og trommeslag. Timing og anslag er helt i top. Alt sammen serveres for fuld skrue og med et glimt i øjet. De medvirkende er Kim Nedergaard: klaver og vokal, Kurt Heegaard Jacobsen: banjo, guitar og vokal, Gerhard Ellerbæk: cornet, Finn Odderskov: klarinet, sax og vokal, Per Jegbjerg: basun, Jørgen Nielsen: bas samt Heine”Hot” Poulsen: trommer. 

Tre uger senere går det så for alvor løs. Denne gang med årets Vinterjazz – den tilbagevendende landsdækkende festival – som i 2009 løber over 14 dage fra torsdag d. 22. januar til søndag d. 8. februar. Giant Steps er selvfølgelig med igen og præsenterer 6 udfordrende og stemningsfulde koncerter i perioden, der alle finder sted på Arne B.
 
Åbningskoncerten d. 22. januar kl. 20 sørger Hugo Rasmussen Allstarz for, og så kan det ikke gå galt. Hugo er nok Danmarks mest populære bassist, og når han er sammen med sine 5 unge stjerner, er der dømt superunderholdning fra første færd.  Aftenen efter fredag d. 23. januar kan publikum møde to frygtløse og skabende kunstnere inden for den spændende og vildvoksende elektroniske musikscene – nemlig Snöleparden og Rumpistol. Lørdag d. 24. januar kl. 20
bliver der lejlighed at stifte bekendtskab med en af verdensmusikkens helt varme navne lige nu den herboende mozambiquanske trommeslager, sanger og komponist Deodato Siquir. Og sådan fortsætter tilbudene i en lind strøm – helt frem til lørdag d. 6. juni, hvor GiantSteps takker af med forårssæsonens sidste koncert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php