SVEND15 hylder filmen

22. august 2015

(Foto: Alex Tran)

 

Svendborgs allerede etablerede identitet som filmkommune løfter SVEND Danmarks Film- og Kulturdage op på et højere niveau, og det bærer SVEND15 tydeligt præg af. Årets filmfest er kendetegnet af et skarpt filmfokus med et væld af arrangementer, der appellerer til både det lokale og det nationale publikum.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

– Nu er det jo tredje gang, vi afholder SVEND. Både skuespillere og publikum er begyndt at nikke genkendende til den årlige filmfest her i Svendborg, så vi håber selvfølgelig, at der i år er endnu flere fra hele Danmark, der vil deltage i filmfestlighederne. Derfor har vi i år arbejdet på at lande enkelte mere højt profilerede arrangementer, fortæller leder af SVEND15 Maria Moni.

 

Oplev Danmarks første Oscarudstilling
I samarbejde med den professionelle filmbranche er det lykkedes SVEND15 at skaffe højprofilerede filmarrangementer til byen såsom Danmarks første Oscarudstilling, hvor et flot udvalg af danske Oscarvindere vil blive hyldet. Dertil kommer den Oscarvindende amerikanske instruktør Pete Docter og producer Jonas Rivera, som blandt andre står bag animationssucceserne Toy Story, Up og den helt nye Inside Out, og afholder en eftertragtet Master Class om det, der har anerkendt dem på verdensplan, nemlig filmproduktion.

 

Kom til eksklusive gallapremierer
I år inviterer SVEND15 til hele tre gallapremierer, hvor både skuespillere og instruktører fra filmholdene selv deltager. Michael Noers drama Nøgle Hus Spejl med Ghita Nørby og Trine Pallesen. Sommeren ’92 med Ulrich Thomsen i rollen som Richard Møller Nielsen om Danmarks surrealistiske EM-sejr i fodbold i 1992. Og endelig den længe ventede animationssucces Inside Out fra Disney/Pixar, som er instrueret af den Oscarvindende Pete Docter. Der er store forventninger til animationsfilmen, der følger efter succeser som Toy Story, Monsters Inc. og Up. Ifølge internationale anmeldelser lever Inside Out op til alle forventninger, så det bliver spændende at se, hvordan det danske publikum modtager filmen.

 

Rigtig god fornøjelse
Om ganske få uger bliver SVEND15 skudt i gang. Sekretariatet bag SVEND og filmbranchen har knoklet for at stable en storslået filmfest på benene til uge 35, men det kan kun lade sig gøre, fordi Svendborg bakker op. Planlægningen foregår i tæt samarbejde med en fantastisk række iderige samarbejdspartnere i Svendborg og hjælpes i mål af en flok helt uvurderlige frivillige.

– SVEND er Svendborgs filmfest, der skal profilere byen. Derfor betyder Svendborgs opbakning alfa og omega for, at filmfesten hvert år bliver en succes. Nu glæder vi os bare til at åbne festen og byde velkommen til folk i Svendborg og turister fra nær og fjern, siger Maria Moni og ønsker alle rigtig god filmfornøjelse.

 

Læs mere om SVEND15s arrangementer i online-programmet på svendfilmfest.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php