Vælg den rigtige vin til sommermaden

25. august 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er sommer, og der skal bøffer og fisk på grillen. Lette salater og friske dressinger kommer på bordet, og vinen trækkes op. Men er det nu også den ’rigtige’ vin, vi drikker til grillretterne i sommervarmen? Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvordan vinen sammensættes med maden.

Let vin til let mad
Vi ved jo godt, at juleaften skal der en kraftig vin på bordet til andestegen. En vin, der spiller sammen med den fede mad. Og det samme gør sig gældende, når vi spiser de lettere retter om sommeren.
Vinspecialisten i Svendborg ved selvsagt noget om vin. Og derfor tilbyder de her i sommerperioden ’Årets grillvine’, som er nøje udvalgt til netop at være særligt egnede til at sætte bordet sammen med den gode lette sommermad.

– Hvis man drikker en let vin til en tung ret, så overskygger maden vinen – og omvendt. Og derfor har vi udvalgt nogle friske vine fra Argentina, som vi anbefaler til sommerbordet, forklarer Bent Tøttrup Thor, som er førstemand hos Vinspecialisten i Korsgade.


Det bedste fra Argentina
Årets grillvine, som fås i både rød- og hvidvin, hedder Elsa Bianchi og kommer fra det argentinske hus Casa Bianchi, som ligger i Mendoza vinregionen, hvor alle de store vinproducenter hører til. Her er de optimale betingelser at dyrke vinstokkene på med masser af varme om dagen og kølige nætter.
Mendoza er et bedre vinområde end resten af Argentina, fordi det ligger på et stort plateau, som er hævet langt over havets overflade. Jo højere vinplanterne er plantet, jo køligere er klimaet. Helt generelt opnår vinene mere balance, jo højere vinmarken er placeret.

Vin til de unge
Udover de to grillvine har Vinspecialisten også en ny spændende vin til de yngre vindrikkere.
Den hedder New Age og er vinen til de unge, som ønsker masser af lækker frugtsødme og små pikante bobler. Alkoholprocenten er nede på omkring 9 procent, og vinen er et sikkert hit til både terrassebrunch og grillfesterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php