CARL er den største for BaggårdTeatret

27. august 2015

En glad og forventningsfuld Baggårdteaterchef midt i herlighederne, hvor Carl Nielsens liv og musik skal foldes ud. 
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Teaterkoncerten er en stor produktion med verdensstjerner på scenen

 

AF PER VINCENT

 

Carl Nielsens liv er godt teater, og BaggårdTeatret i Svendborg og Mungo Park Kolding er i tæt samarbejde om teaterkoncerten CARL, der spilles på Bramstrup Gods.
Ideen kommer fra Poul Balslev, komponist, organist og musikansvarlig på forestillingen, og dramatiker og tekstforfatter Rikke Vibeke Birkeholm, og der er lagt i gryden til noget stort.

 

Ambitiøst og internationalt
BaggårdTeatret ruller ambitionerne ud og laver en produktion, der muligvis er den største nogensinde, og hele staben er i fuldt sving.

– Det bliver fantastisk, det er jeg sikker på. Nu begynder det at tage form efter tre års arbejde, og vi glæder os til premieren. Det er et stort skridt for BaggårdTeatret, og det er vigtigt, at vi også laver den her slags forestillinger. Vi er et fynsk egnsteater, det forpligter, og hvem skulle ellers lave en hyldestforestilling til Carl Nielsen, hvis ikke os, siger teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann.

Han mener også, at der ligger en oplagt eksponeringsmulighed for teatret, og at netop teaterkoncerten om Carl Nielsen vil brande BaggårdTeatret, både nationalt og internationalt.

– Jeg tror og håber, at vi har ramt den rigtige forestilling på det rigtige tidspunkt. Carl Nielsens 150-års dag er blevet fejret over hele landet og ude i verden, og hans musik er jo evig gyldig. Meget af det kunne have været skrevet i dag, det er fyldt med vitalitet og kunne godt betragtes som samtidskunst, siger Jakob Bjerregaard Engmann.

 

Selve strygerne
Carl Nielsen var en verdensstjerne, og ensemblet, der spiller musikken i forestillingen, er meget passende også verdensstjerner.
Fire meget moderne unge mænd med et touch af hipster udgør intet mindre end Den Danske Strygerkvartet, de sidder på scenen sammen med folkemusiktrioen Dreamers´ Circle. Det var Poul Balslevs ide at engagere begge for at kunne beskrive Carl Nielsen, og både kvartetten og trioen sagde ja til opfordringen. De havde selv tænkt på det samme, for Den Danske Strygerkvartet er kendt over hele verden for blandt andet netop Carl Nielsen-fortolkningerne.

– Ved en teaterkoncert er det jo i sagens natur musikken, det handler om, og at få Den Danske Strygerkvartet til at spille her kan ikke gøres bedre, smiler Jakob Bjerregaard Engmann.

 

Carlsvognen kører også
Der spilles i en lade på Bramstrup Gods ved Årslev, hvor Carl Nielsen arbejdede som vogterdreng. Laden har sandsynligvis Nordeuropas bedste akustik.
Det kan være lidt svært at finde, så der bliver arrangeret transport fra Svendborg med `Carlsvognen’.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php