Gå aldrig ned på udstyret

27. august 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Det handler om det rigtige grej

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Mange af os er nok en smule bagud på point i forhold til opgraderingen af vores køkkengrej. Kigger vi efter i køkkenskabene, så finder vi helt sikkert et par ældre kasseroller, som vi har arvet efter farmor – og som der er lavet meget god persillesovs i gennem tiderne.
I skuffen har vi tre køkkenknive – i alt. Dem bruger vi sådan allround, og de to af dem er så sløve, at de dårligt kan skære sig gennem en citronmåne.
Alt i alt fortjener det nok, at maden, vi serverer, er tilberedt med ordentligt køkkengrej. Og faktisk er det ganske lidt, der skal til, for at vi er ret godt kørende i køkkenet.

 

Sløve knive er et no-go
Vi kan lære meget af japanerne. De går ikke på kompromis med kvaliteten, når de kokkererer.

Det ved Line Fischer noget om, for hun har boet halvandet år i Japan for at lære sproget i forbindelse med sit studie i cand.mag. i japansk.

– Japanerne er fuldstændig perfektionistiske med deres madlavning. For eksempel mødte jeg en japaner, som på et besøg i Danmark var på en sushirestaurant i København. Her kunne han smage, at fisken var skåret med en sløv kniv, fordi kødet ganske enkelt sugede for meget soya. Kødstrukturen havde ikke det rene snit, men var i stedet blevet flosset og optog dermed for meget soya, fortæller Line Fischer.
Historien fortæller, hvor afgørende det er med skarpe og ordentlige køkkenknive. Og derfor både sælger og sliber Line Fischer køkkenknive i sin forretning Køkkenfreak i Korsgade 12.

 

Alt til køkkenet
Der findes vist ikke en eneste forretning på Fyn, som alene sælger køkken- og bagegrej udover Køkkenfreak. Og her er sandelig også alt i potter og pander, pastamaskiner, wokgryder og kageforme.
– Jeg åbnede forretningen i maj, og her har været rigtig mange mennesker forbi siden, smiler Line Fischer, mens hun viser en god stegepande frem – af jern. For det her med teflonpander til at stege kød på, det er lidt af en misforståelse.

– Når der skal steges kød, så er langt det bedste at bruge jernpander eller gryder. De kan blive meget varmere og steger derfor kødet ordentligt. Teflongryder koger nærmest kødet mere, end det steges, forklarer Line Fischer.
Toppen af kransekagen er naturligvis kobberpander og gryder. De fås også hos Køkkenfreak.

Line Fischers egen livret er sushi. I det hele taget er hun ret betaget af det orientalske køkken. Og så er hun altid klar til at give gode tips og råd til tilberedning af forskellige retter.
Du kan bl.a. købe og lade dig inspirere af bøgerne ’Mad til det virkelige liv’ hos Køkkenfreak.
kokkenfreak.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php