Fra IT-nørdens lænestol – Windows 10

28. august 2015

I Windows 10 er den gode gamle startmenu atter vendt hjem. Det er et gensyn, som mange har set frem til.

 

AF ALLAN BOJSEN – bojsen.dk

 

Windows 10
Så skulle den være god nok! Windows 10 er det helt nye styresystem fra Microsoft, og hvis du ejer en computer med Windows 7 eller 8, burde du kunne downloade en helt gratis kopi af Windows 10 til din harddisk. Hvis du ønsker det, vel at mærke. Mange er vældigt glade for Windows 7 (jeg selv inklusive), mens andre har vænnet sig til Windows 8. Windows 10 skulle være en sammenblanding af alt det gode fra 7’eren og 8’eren, og dermed skulle de fleste af os blive meget tilfredse med Windows 10.

Skulle der sidde en læser med spørgsmålet: – Hvorfor hedder den nye version ikke Windows 9?

Så vidt jeg ved, er der ikke nogle officielle forklaringer på, hvor 9-tallet er sprunget over, men mange anser det for tænkeligt, at Microsoft springer 9-tallet over, fordi 9 hedder ”nine” på engelsk. Nine udtales ”najn” på dansk og ”nein” på tysk. Nein på tysk betyder Nej, altså synes Microsoft måske, at Windows Nej er lidt uheldigt…

Nå, lad os se på nogle af de nye ting i Windows 10, som du kan glæde dig til.

 

Fungerer på de fleste enheder
Først og fremmest er Windows 10 udviklet, så styresystemet fungerer på alle enheder, altså computere, smartphones og tablets. Dermed viser Microsoft, at de er parate til at gå ”all in” og få deres Windows til at virke så komplet som muligt. Windows 10 vil dog se forskelligt ud fra enhed til enhed, og Windows 10 vil også opføre sig en anelse anderledes, hvis du for eksempel har trykfølsom skærm.

 

Startmenuen er tilbage
Den elskede startmenu, som Microsoft opfandt med Windows 95, og som Microsoft af vanvittige årsager fjernede i Windows 8, er tilbage. Startmenuen er de muligheder, som du ser, når du klikker med musen i nederste venstre hjørne (eller hvis du trykker på din ”flag-tast” på tastaturet). Der lød et ramaskrig i det meste af denne verden, da Microsoft pludselig indførte deres startskærm i Windows 8. Nu lytter Microsoft til kritikerne og genføder startmenuen i Windows 10. Tak for det!

 

Ny browser til surfturen på nettet
Helt nyt i Windows 10 er browseren. Browseren er det program, du bruger, når du surfer på internettet, og her mærker Microsoft stor konkurrence fra for eksempel Firefox og Google Chrome. Jeg foretrækker helt klart Google Chrome, men med den nye browser, som hidtil gik under kodenavnet Project Spartan, skal Microsoft have et stærkt es i ærmet. Spartan skulle både være hurtigere og mere enkel at anvende, så måske vinder Microsoft en hel del hjerter tilbage her?

 

Gratis – kvit og frit
Windows 10 er helt gratis, hvis du opgraderer din computer med Windows 7 eller 8. Bemærk dog, at hvis du på et tidspunkt køber en ny computer – og det gør du jo nok – skal du op med pengepungen. Prisen kender jeg ikke. Dog ved jeg, at fremtidige opdateringer til Windows 10 er helt gratis. Bemærk, at du skal have hentet og installeret Windows 10 inden 28. juli 2016, så du har god tid.

 

Læs mere på nettet: www.microsoft.com/da-dk/windows


Allan Bojsen, årgang 1966

Gift med Lone. Har Søren, som er 3.G’er på Svendborg Gymnasium
Bojsen IT hjælper virksomheder med:

Dynamiske hjemmesider

Sociale medier

Hjemmesideoptimering

Google

Se mere på bojsen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php