Borgerne er partnere i byfornyelse

29. august 2015


(Foto: fagfotografen.dk)

 

Liv i min By markerer et skift i den klassiske måde at planlægge og forny i Svendborg. Borgerdagen 13. juni var den mest synlige begivenhed indtil videre, men ikke den sidste.

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Det giver god mening at inddrage borgere i byfornyelse og på den vis bryde med en klassisk tankegang om, hvad kommune og borgere kan få ud af hinanden, hvor kommunen typisk er leverandøren, og borgerne er kunden i butikken.

I Svendborg har det seneste halve års tid dog vist, at spørger man borgerne, inddrager dem tidligt, og kommunikerer man ønsker og muligheder, vil og kan man i fællesskab med borgere, interessenter og fagfolk – så er resultatet en positiv dialog, der giver fælles gevinst i projektet Liv i min By. Borgere, men også et tværfagligt sammensat råd, OmrådeForum, sikrer den dialog og tætte forankring, man ønsker hele vejen igennem.

Men hvad ved borgere om arkitektur og anlægsarbejder? Kan borgere overhovedet forholde sig til vand, træer og vejføringer?

– Det mener vi naturligvis, de kan. Det er borgerne, der bor i byen – og deres input er særdeles væsentlige for en bæredygtig byfornyelse, som har lokal opbakning og god effekt i kvartererne. Det er også derfor, vi har valgt en ny måde at inddrage på ved helt konkret og synligt at være til stede i byens gader, når vi vil tale byfornyelse, siger Jesper José Petersen, projektleder på Liv i min By.

Projektets foreløbige klimaks var 13. juni, hvor projektet rykkede ud i Møllergade, og borgere kunne sende idéer, få en snak med fagfolk og politikere, nyde en byvandring, børneworkshop, høre cellokoncert eller se en lille film fra gamle dages Svendborg.

I oktober, når byfornyelsesprogrammet er ved at være klar, vil der igen blive en borgerdag, hvor alle kan lytte, kigge og diskutere projekterne i Liv i min By. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php