God økonomi i områdefornyelse

29. august 2015


Det afgrænsede område viser, hvor byfornyelsen skal finde sted i Svendborg midtby.

 

Områdefornyelsen de næste fem år i Svendborg er dels finansieret af Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter, dels kommunen. Tanken er i høj grad også at tiltrække private investeringer. En ny undersøgelse viser, at det også er tilfældet.

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

I første omgang er det kommunale og statslige kroner, der skal bære Liv i min By-projektet igennem. Men selv tocifrede millionbeløb får hurtigt ben at gå på, når anlægsarbejder går i gang. Derfor er det en vigtig pointe, når Statens Byggeforskningsinstitut i en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet kan påvise, at de private investorer er klar med midler, når det offentlige går foran med investeringer, planer og fornyelser.

Faktisk viser undersøgelsen fra juni 2015, at for hver krone, stat og kommuner giver i tilskud, investerer alene private bygningsejere mere end tre gange så meget i forbedringer af deres ejendomme.

Det er opløftende nyt for et område som Svendborg, da undersøgelsen viser en anden tendens. De såkaldte følgeinvesteringer i forbedringer af bygninger er størst i de mindre byer.

Seniorforsker Jesper Ole Jensen fra Statens Byggeforskningsinstitut:

– Indbyggere i mindre byer er mere villige til at engagere sig og investere i en områdefornyelse. Det kan tyde på en stigende erkendelse af, at initiativerne skal komme fra dem selv, hvis byen skal have en fremtid.

En anden hovedkonklusion er, at det er vigtigt at have et bredt felt af interessenter med fra begyndelsen af områdefornyelsen, så der skabes ejerskab og synlighed af projektet og formålet. Det gavner generelt niveauet af investeringer, viser tallene.

 

Rapporten kan læses fuldt på sbi.dk/foelgeinvesteringer eller i pjeceform på www.mbbl.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php