Grøn energi er fremtiden hos SEF

29. august 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Store investeringer i fremtidens grønne vindenergi har vist sig at være en god strategi for SEF. Her tror Anders Banke på fortsat vækst og udvikling på området. Lokalt har man introduceret ’vindstrøm’ fra Langeland og er på vej med en ladestander til elbiler.

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Det kan betale sig at investere grønt – det har SEF bevist med deres langsigtede strategi for vindmølleinvesteringer. SEF ejer nu 15 møller i Berlin-området, to i Bremen og to ved Hamborg. Desuden har man en enkelt i Sønderborg-området.

– Vi valgte i 2005 med salget af vores Elsam-aktier at forlade den fossildrevne el-produktion. Efter grundige overvejelser valgte vi i 2012 at påbegynde en langsigtet strategi med vedvarende og bæredygtig vindenergi. Det har vist sig at være en rigtig god investering. Det er også en investering, vi som virksomhed er stolte af, fordi vi beviser, at det er rentabelt at investere i grøn energi, bæredygtighed og tage ansvar for en CO2-neutral energiproduktion. Vi ved, at det er en væsentlig global politisk dagorden, som vi støtter klart op om. Som mindre virksomhed føler vi, at vi tager stort ansvar for, at Danmark kan være CO2-neutrale inden 2030, siger Anders Banke, direktør i SEF.

Investeringen var på hele 280 millioner kr., men der er ikke nødvendigvis lukket for nye investeringer i vindenergi.

– Hvis det rette projekt dukker op, så vil vi være interesserede. Men i Danmark er det ofte svært at finde plads til nye vindmøller, mens der i f.eks. de tyske vindmølleparker ikke er nogen, der bliver generet af støj fra møllerne. Støj, som ofte fremføres som kritikpunkt i forhold til anlæg af nye vindmøller i Danmark, siger han.

 

Langelandsk ’vindstrøm’
SEF er også lokalt engageret i den bæredygtige energiproduktion. Man kan med SEFs produkt ’vindstrøm’ for en lille merpris købe strøm, hvor man får certifikat på, at man støtter og får sin energi fra den langelandske vindmølle i Lejbølle.

– Vi ønsker på denne måde at skabe lokal forankring og synlighed. Hvis man ønsker at støtte op om bæredygtig energiproduktion lokalt, så kan man nu gøre det med vindstrøm, siger Anders Banke.

At koble det lokale engagement med det bæredygtige og CO2-neutrale forbrug er en vigtig forretningsværdi for SEF. Derfor har man også investeret i en elbil, en E-Golf til medarbejderne, som de kan bruge, når de skal på kundebesøg. Desuden har man i samarbejde med virksomheden Clever planer om at installere en ladestander til elbiler i løbet af sensommeren på pladsen foran hovedbygningen. De to ting skal være med til at skabe tryghed omkring elbilers funktionalitet og sikre tilgængeligheden til opladning.

– En af barriererne for at købe elbiler er bl.a., at man ikke helt ved, hvor man skal lade op. Potentielle kunder er måske heller ikke klar over, hvor langt bilerne kan køre på en opladning. Men vi synes, det giver god mening at vise vejen for en ny type CO2-neutral transport, f.eks. ved at bruge elbilen, men også tage del i opbygningen af et kommende netværk af ladestandere i Svendborg Kommune, siger Anders Banke. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php