Når familien falder fra hinanden

30. august 2015

Det får hurtigt konsekvenser for den øvrige familie, når et par går fra hinanden.
(Modelfoto: Colourbox)

 

Kærlighed bliver let til had, når et par går fra hinanden, og i kampens hede kan det let gå ud over børnene, når konflikten eskalerer

 

AF JENS SCHNABEL

 

Der er stærke følelser på spil, når folk går fra hinanden, og det kan resten af familien få at mærke, især fordi mange i dag har børn, når forholdet går i stykker. At få afklaret situationen bliver ofte et arbejde for advokater.

Anne Mette Knutzen er partner i Advokathuset Svendborg og advokat inden for familieret, herunder skilsmisser, forældremyndighed, samvær og sager om bopæl. Hun oplever dermed ofte de stærke følelser på tætteste hold, når forældrene slås.

– Skal vi slås om børnene, så er der en taber. Det er børnene. Og der er en vinder. Det er advokaten. Ikke mor og far, vurderer Anne Mette Knutzen.

Da begge forældre gerne vil have børnene hos sig, bliver det let til en retssag. Det kan være svært kun at skulle se sine børn i weekenden, og nogle børn kan ikke rumme at skulle flytte mellem forældrene.

– Der er desværre også nogle forældre, som prøver at påvirke deres børn og inddrage dem i sagen. Jeg prøver at fortælle folk, at det er en sag mellem voksne parter, og at man bør holde sine børn ude af det. Men hvad de gør bag deres fire vægge, kan jeg jo ikke blande mig i. Det sker rimeligt tit, siger Anne Mette Knutzen.

 

Ufine metoder
Nogle forældre anklager også modparten for ting, der næppe har fundet sted, fordi Statsforvaltningen ikke har nogen sanktionsmuligheder. Dermed bliver det gratis at komme med beskyldninger.

– Der er det jo min opgave, hvis modparten forsøger at lave mudderkast mod min klient, at så må jeg sige, at det må dokumenteres. Så kræver jeg udtalelser fra institutioner og lignende. Får man så en skrivelse tilbage om, at børnene trives og er glade, så har det højest sandsynligt ikke noget på sig, forklarer Anne Mette Knutzen.

På den måde kan Statsforvaltningen nå frem til, at der ikke er hold i beskyldningerne. Det er set før, og Anne Mette Knutzen råder sine klienter til, at de ikke får noget ud af det, og at det i sidste ende vil skade deres sag, fordi de ikke varetager børnenes interesser.

 

Hjem til et tomt hus
Kampen mellem to parter, der er gået fra hinanden, kan også handle om det fælles indbo.

– Så synes den ene part, at de skal tømme huset i mulm og mørke, mens den anden part er væk. Så kommer den anden hjem til et tomt hus, hvor alt indbo er væk. Det sker også rigtig tit, siger Anne Mette Knutzen

Hun beskriver det som en grim situation, fordi de færreste gemmer alle kvitteringer, og det derfor kan være svært at få sine ting tilbage eller blot dokumentere, at de overhovedet har eksisteret.

 

Arvesager
Familieret kan også handle om arvesager, som kan blive ganske alvorlige. Serien “Arvingerne” på DR1 kan være nærmere sandheden, end de fleste tror.

– Den kan være ganske tæt på virkeligheden. Jeg har haft sager, hvor jeg har været nødt til at trække lod om alt indbo, fordi arvingerne ikke kunne blive enige om, hvordan det skulle fordeles. Det sker tit, hvis der er penge eller formuer involveret. Så er det pludselig, som om folk ikke kan enes længere, vurderer Anne Mette Knutzen.

 

advokathuset-svendborg.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php