Maleren, der aldrig kunne blive maler

31. august 2015

Linda Weber Hansen har eget malerfirma med lokaler på Tværvej.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Linda Weber Hansen fik at vide, at hun på grund af problemer med håndleddene ikke kunne blive maler. Men det er hun i dag.

 

AF JENS SCHNABEL

 

Lokalerne er fyldt med malerspande, vinduesplader og mange andre typiske artikler, som der skal være plads til i et værksted for en maler. Midt i det hele er der kaffebar og sofa. Lokalerne på Tværvej er værksted for Lindas Malerfirma, der er ejet af malermester Linda Weber Hansen.

 

Dårlige håndled
Hun vidste ret tidligt, at hun gerne ville være maler, men var plaget af dårlige håndled.

– Jeg gik og døjede med noget seneskedehindebetændelse og fik at vide op til flere gange, ‘du bliver aldrig maler’. På et tidspunkt fik jeg så alligevel lov til at komme ud på Teknisk Skole og siden i praktik hos en malermester. Det gik bare så godt. Det var faktisk som om, det styrkede mine håndled, at jeg fik brugt dem, siger hun.

Det fik hende i gang, og hun arbejdede også en del uden for sin ordinære arbejdstid. Det bevirkede, at hun i 2009 fik behov for et CVR-nummer, da hun fik en opgave efter en forsikringsskade. Hendes mester anbefalede hende at få nummeret og lovede at hjælpe.

– Så ringede han til mig og sagde, ‘du er godt klar over, at hvis du ringer i morgen og siger, du har barns første sygedag, så vil jeg altså ikke betale, for du har ikke været på arbejde i syv uger’, husker hun. Hun skrev så sin opsigelse og har haft eget firma siden.

 

Med fingrene nede i malingen
I dag består Lindas Malerfirma af fire svende og tre lærlinge. Linda Weber Hansen ønsker dog ikke et større firma. Hun trives selv bedst ved at være med ude og have fingrene i malingen, så hun følger med i, hvad der foregår dag til dag.

– Jeg kan godt tage til fin fest og klæde mig pænt på, men jeg har som regel altid en klat maling siddende i håret, siger hun og forklarer, at hun altid har været tiltrukket af at gøre noget ved det slidte og forfaldne.

Hun vurderer, at hendes firma arbejder godt 70% for private og 30% for erhvervskunder. Firmaet har tilbagevendende opgaver for Ilva, IDEmøbler og Jysk.

Fleksibilitet og kommunikation er firmaets styrker, og Linda Weber Hansen roser sine medarbejdere for deres fleksibilitet. Hovedområdet er Sydfyn og øerne, men Lindas Malerfirma tager gerne opgaver uden for Fyn.

– Vores kunder er glade for vores arbejde, og det er jo den bedste reklame, man kan få. Vi skal for eksempel snart over og male for komikeren Tobias Dybvad. Så tager vi til Sjælland og arbejder, forklarer hun.

 

lindamaler.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php