Kulturelt samarbejde afføder ny festival i midtbyen

31. august 2015

 

Ny fuldfed festival ser dagens lys i Svendborg – konkurrenter slår pjalterne sammen.

 

Indian Summer Festival 2015 løber af stablen den 4. og 5. september og er Sydfyns helt nye musikfestival lige i hjertet af Svendborg. Historien bag festivalen er spektakulær, da hovedaktørerne bag festivalen består af ejerkredsen bag Diskotek Den Blå Gård, Hansted og Kammerateriet. En ny form for samarbejde imellem Svendborgs restauratører er født og ambitionerne er høje.

– Selvom der er under en uge til festivalen, er vi allerede i gang med forberedelserne til 2016 og regner med at starte billetsalget til næste års festival, så snart oprydningen fra i år er afsluttet, fortæller Lars S. Aagaard, som er indehaver af værtshuset Hansted i Vestergade.
Indian Summer Festival samarbejder i øjeblikket med 10 lokale foreninger som enten via billetsalg eller arbejdskraft medvirker til og har glæde af arrangementet – målet er at få endnu flere med til næste år. På den måde er det visionen at skabe et bredt samarbejde på tværs af byens forenings- og restaurationsliv.

 

En mærkelig placering?
Festivalen afholdes på den store p-plads i Voldgade, selvom der i første omgang var annonceret en placering på Torvet. Netop beslutningen om at flytte arrangementet har skabt en del undren og arrangørerne kan godt forstå hvorfor.

– Torvet er særligt efter ombygningen en meget flot kulisse til mange store arrangementer og alle de praktiske foranstaltninger er i orden. Udfordringerne ved Torvet er dog stadig mange, blandt andet giver pladsens adgangsveje problemer i forhold til Gnags’ store produktion, der også kræver en særdeles stor scene. Samtidig skulle pladsen i det store hele pilles ned fredag nat for at gøre plads til byens torvehandlere – og herefter genetableres. Med placeringen i Voldgade giver det tilmed mulighed for at lave et stort, gratis børneshow lørdag middag, fortsætter Lars S. Aagaard.

Netop som følge af forvirringen over den nye placering, har arrangørerne valgt at offentliggøre en 3D-tegning over festivalpladsens opbygning og udtryk. Festivalledelsen fortæller, at man gerne vil give gæsterne et visuelt indtryk, da det kan være svært at gennemskue, hvordan en almindelig parkeringsplads kan forvandles til en hyggelig og moderne festivalplads med store scener, handelsgader og madboder.

 

Endnu en scene er offentliggjort
Tæt på festivalens premiere byder Indian Summer Festival på endnu en nyhed, idet et hovedsponsorat med Volkswagen Svendborg giver mulighed for at udvide med endnu en scene med sit helt eget program, som både inkluderer Thomas Helmig Jam og ingen mindre end Marvelous Mosell som bl.a. gæstede årets Roskilde Festival. Svendborg Event & Volkswagen Svendborg arrangerer ligeledes et stort, gratis børneshow lørdag formiddag mellem 11.00 – 13.30 med underholdning fra bl.a. Motor Mille fra Ramasjang & Cirkussummarum, samt det lokale børneband Dyr I Drift og Simon fra Naturama.

Begge dage vil der udover boderne på festivalpladsen være en handelsgade i indgangsområdet, hvor man kan ose rundt og formentlig heller ikke undgå at høre lidt af musikken fra de to scener. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php