Få hjælp til drømmehuset

28. september 2015

(Fra venstre) Knud Erik Mathiasen og Flemming Juul fra Tømrergården Svendborg viser det seneste nybyggeri i Ollerup frem til køberne.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Tømrergården Svendborg vil være kundens mand inden for murer, tømrer, VVS og lignende, men der er ingen ansatte, og arbejdet skal videre til de lokale håndværkere

 

AF JENS SCHNABEL

 

Et bindeled, der er til for kunden, og som finder de rigtige håndværkere til den enkelte opgave, så drømmeboligen kan blive en realitet. Det er kort fortalt idéen i Tømrergården Svendborg i dag.

Tømrergården har en lang og stolt historie i Svendborg. Firmaet blev grundlagt af Gunnar Juul i 1958, og senere kom hans bror, Jørgen Juul, til. Firmaet siden udført totalentrepriser for både kommune og amt, samt mange nybyggerier over hele landet. I Svendborg har Tømrergården blandt andet arbejdet på projekter som Østre Skole, skadestuen på sygehuset og Forskerparken.

 

Nye ideer
I de senere år er Tømrergården blevet drevet af tømrermester Flemming Juul, nevø til Gunnar Juul og søn af Jørgen Juul, men finanskrisen betød i 2009 nedgang for firmaet. Det har krævet nytænkning, så det nu fungerer efter et nyt koncept.

Flemming Juul gik i sin tid på Østre Skole med Knud Erik Mathiasen, der i dag er ejendomsmægler. De fik ideen til deres samarbejde i 2014, og konceptet er enkelt og effektivt. Tømrergården bruger sin erfaring og ekspertise ved at hyre de bedste lokale håndværkere til de enkelte opgaver.

– Vi kommer på den måde med det mest fordelagtige tilbud til kunden, og vi koordinerer alle de implicerede håndværkere under hele byggeprocessen, så kunden kun skal tale med Tømrergården, siger Flemming Juul.

Desuden laver Tømrergården en tidsplan for projektet, så man undgår, at tømreren kommer, før smeden er færdig, og projektet risikerer at blive udsat og koste mere. Den del kan være svær at overskue for en privatkunde, der heller ikke kender fagsproget.

– Vores koncept bygger på, at når kunden kommer med en ide, sætter vi os sammen og laver en skitsetegning, som vi kan viderebringe til vores arkitekt. På den måde vil kunden få deres helt eget unikke hus. Vi er kundens mand, forklarer Flemming Juul.

 

Fyns Ejendomsmægler
En anden del af de nye tanker er Fyns Ejendomsmægler, der skal sælge ejendomme udelukkende via internettet og skiltning ved selve ejendommen. Når et hus er til salg, kan Knud Erik Mathiasen som ejendomsmægler i tilstandsrapporten se, hvad der skal udbedres på ejendommen. Flemming Juul kan så hjælpe med at vurdere en pris på opgaven. Det giver et større overblik og er en fordel for både sælger, køber og eventuelt banken og kreditforeningen.

Tømrergården hjælper således med både at koordinere opgaven og gennem sin erfaring og ekspertise sørge for, at kunden ikke kommer til at betale for meget for et projekt.

Mens Tømrergården tager de fleste opgaver, vil de gerne bygge nye huse til kunderne. Ambitionen er nu fire huse om året, men det skal gerne blive flere med tiden.

 

Miljøhensyn
Tømrergården er klima- og miljøbevidste og er partner i GO2Green, der søger at fremme den grønne profil.

– Vores engagement i GO2Green er meget miljømæssigt. Selvfølgelig er det også forretning, fordi vi får muligheden for at give priser på nogle opgaver og energioptimere Svendborgs huse. Men jeg synes også, det er væsentligt at tænke på vores børnebørn og deres opvækst, og hvor høj havets vandstand skal være for dem, siger Knud Erik Mathiasen.

GO2Green vurderer, at Tømrergården har grønne bagtanker og engagement i bæredygtig vækst.

– Flemming og Knud Erik har i deres samarbejde med en bred vifte af lokale håndværkere og leverandører hele tiden fokus på, hvordan samarbejdsrelationer kan indgås. Det matcher rigtig godt med hele netværkstankegangen i GO2Green, siger Niels Christian Nielsen, projektleder i GO2Green.

 

toemrergaarden.dk

go2green.dk


(Foto: mitsvendborg.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php